-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Norge

 I går morse...

Väckarklockan var ställd på 05.00. Som vanligt lika morgonpigga kom vi ur sängen 06.15.... Inte bra! Riktigt bråttom blev det! Fixa oss själva, ebba, hundar, frukost, matsäck och mycket mer. In i bilen med allt och de hundar som skulle med. Klockan 08.00 åkte vi hemifrån istället för 07.00 som tänkt. Men inget att göra åt. Men när vi sedan slog på GPSen så visade den att vi skulle vara framme kl. 13, och det va då vi skulle mötas, inte så bråttom ändå alltså.

Vi var på väg till Norge för att para Gry (Vitsuddens Go) med Ducki (Heartily Donald Duck). Gry var på sin 12:e löpdag och borde alltså vara i höglöp. Hon har parats denna dag de två tidigare gångerna.

 Efter dryga timmen hade vi passerat gränsen. Kort därefter började Ebba gnälla, sen kom en jätte havregrynsgröt spya! Kul! Men förberedda på detta så hade vi tagit med ombyte och handdukar. Bara att stanna på lämplig plats och börja städa och byta kläder...

Väl ute på vägen igen körde vi sedan nonstop fram till mötesplatsen, som var Notodden. Förutom när vi stannade vid en mack för att köpa snus. Jag kan lova att det är den dyraste snusen jag kommer köpa på länge. 77 NOK, alltså 102,5 SEK!! Vi skulle mötas på Statoil i Notodden. Vi kom fram 13.04, ovanligt nog kom vi fram i tid. Bara någon minut efter kom de med Ducki.

Parningen gick bra! Och efter en lite bensträckare för Ebba och en tankning i bilen var vi på väg hemåt igen.

Genom tunnlarna i Oslo var det riktiga köer, det gick väldigt långsamt och var MYCKET avgaser! Som på beställning kom det en hel serie nya spyor från Ebba... Fan! Vad gör vi nu? Ombytet kläder var ju redan använt. Vi började spana efter en klädbutik, typ Lindex, H&M eller liknande, men icke... Vi fick stanna för att städa upp det värsta. Men lite längre fram så hittade vi i alla fall ett McDonals, så att vi kunde få i oss lite mat, i utkanten av Oslo mot Sverige.

På parkeringen på McDonals ringde det ett par i från Hagfors. Det satt en grävling i fälla. -Jo, vi kan komma, men inte förrän vi kommer hem, alltså senare på kvällen.

Väl hemma in med hundar och alla grejer. Resterande hundar skulle in från hundgårdarna och ha mat. Jag bytte om för att åka iväg och skjuta grävling.
Det var ett skyddsjakt uppdrag på en privat tomt. Jag tog med mig Twix. Tänkte att det kunde vara nyttigt för honom att träffa grävling, det var ju hans första gång.

Väl framme vid fällan släppte jag lös honom. Han märkte att det luktade och knallade runt, han fick syn på grävlingen med brydde sig inte så mycket. Luktade lite på den och viftade på svansen. Men rätt som det var så gjorde grävlingen att utfall mot Twix. Men då jävlar tände han till!! Fullt skall blev det och han attackerade fällan med full kraft!

Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
Väl skjuten så drog han runt med grävlingen, riktigt kul tyckte han det va!
Lastade grävlingen i den medhavda pulkan och gick tillbaka till bilen.

Hemma igen, och Jonas väntade med våfflor, hallonsylt och vispgrädde!
Det är världens bästa man dä! :-)

0 kommentarer på Norge:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment