-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Jakt med Schiller

I fredags eftermiddag åkte jag till Sunnemo och hämtade min dotter Ebba, hon skulle va hos mig hela helgen, och vi hade bestämt att vi skulle jaga. Eftersom Jonas hade åkt iväg för att jaga vildsvin med sin Gråhund Nova, så hade jag även hans pojkar Erik och Alve. 
Vi åt tacomiddag på fredagkvällen innan Jonas åkte iväg, sen va det bus och fredagsmys på kvällen. Men jag fick även hjälp av barnen att städa ur hundkojan efter Gizmo som åkt hem tillbaka till Anna, jag är för stor för att komma igenom luckan.

Årets sista släpp

Igår söndag gjorde jag ett släpp med Tjabo hemmavid, i Gunnarskog. Men kom inte ut förrän vid 13-tiden, det spöregnade och blåste hela morgonen och förmiddagen, så vi tog en lång välförtjänt sovmorgon först.

Jag hade även med mig Vega ut så att hon skulle få röra på sig, och som grythund ifall han skulle hitta en räv som gick i gryt. Hon behöver all träning hon kan få!

Jag tog en mysfrukost i skogen på en stubbe medans Tjabo låg ute på sök.

Säkerheten själv!

Idag lördag var vi inbjuda på rävjakt i Koppom. Men i vanlig ordning lyckades vi försova oss, kom ca 30 min sent. Men men, det brukar funka ändå.
Vi diskuterade lite vart vi skulle gå med de 3 hundarna, vart de 3 passkyttarna skulle ställa ut, vem som skulle gå med vem av våra 2 stövare mm. Det blev tillslut så att Jonas gick med Tjabo, jag med Elsa och Totte med sin blandstövare Balto.

Passkyttarna ställde ut och stövarna släpptes.

Lyckad förmiddag i Sutterhöjden

Det var "Oxhälja" i Filipstad under helgen, och då är det obligatoriskt att åka in till mormor och morfar och träffa släkten, äta kålsoppa och gå på marknad.
Lördag blev inbokad för detta. Men det kändes onödigt att slänga bort en hel jaktdag, så vi bokade in stövarjakt hos Niklas och David i Sutterhöjden på förmiddagen.

Vi träffades strax före 7 vid brasan och gjorde upp hur vi skulle lägga upp morgonen, 2 extra passare fick vi med oss denna morgon.

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

I torsdags fick jag ett samtal från djurskyddet på länstyrelsen. Dom hade varit hemma i Hagfors och knackat på, men jag va inte hemma och kunde öppna. Jag var i Arvika på jobb då. Därför ringde dom mig. Dom hade den 21/4 fått in en anmälan angående Jacko. Enligt anmälaren skulle Jacko ha så svåra skador i ansiktet att han inte kan äta eller andas ordentligt. Han uppgavs även vara så skarp att han ansågs olämplig som grythund.

Utställning i Norge, flytt och sommarvärme

På kristi himmelfärdsledigheten åkte jag, Ebba och Tjabo på utställning i Norge. Vi åkte dagen innan utställning och campade i tält över natten på en camping som heter Slövik. Den låg jättefint precis i kanten av en fjord!

Nästa morgon startade vi med en riktigt härlig frukost ute med underbar utsikt. Sedan var det dags att packa ihop, och på förmiddagen åkte vi vidare till Jaren, och utställningen.
Det var en mindre utställning i Hadelands Harehundklubbs regi, med 53 anmälda hundar.

Farfar

Min farfar, Bengt Eriksson, 79 år i år. En "urvärmlänning".
Han är min största inspirationskälla till mitt stora intresse va gäller jakten och naturen! En gång i tiden var han en jägare av rang! Favoritjakten var jakten med drivande hund, han hade bla Drever. Men jagade även en hel del med stövare och terrier, som hans systers man hade.
Hagelbössan jag har idag är farfars, jag fick den på min 30-årsdag, eftersom han själv lagt jakten på hyllan sedan ca 15 år tillbaka.

Sammanfattning av jaktsäsongen 2015/2016

Då var jaktsäsongen till ända för mig och hundarna.
Det har blivit ovanligt få vilt skjutet, mest beroende på att jag bara haft en terrier igång. Men den enda, SEJ(gs)Ch Russelskogens King Jacko har som vanligt hållit samma höga nivå, trots sin ålder.  
Jag är även mycket nöjd med Tjabos prestation! Tyvärr hade han lite skade-, och sjukdomsproblem, även riktigt kasst väder och före, som gjorde att han inte kunde gå hela säsongen.

Det blev ingen resa

En del kompisar är helt enkelt mycket bättre än andra!! Jag fick påskgodis till både mig själv och hundarna. Dessutom fick jag låna pengar till avgiften för jaktprov för Tjabo i Norge. Så nu kan vi starta på provet ändå! 


Men min och Ebbas påsklovsresa, minkjakten i Norge blev dessvärre inställd. Pga sjukdom och riktigt dåligt väder dit vi skulle åka. Jättetråkigt! Detta var ju nåt som vi verkligen sett fram emot.

Vi drar till Norge

På fredag hämtar vi hem Jacko igen! Ska bli skönt att få hem den gamla farbrorn igen, han är saknad här hemma.
Tusen tack till Willy och Vibecke med familj för hjälpen med Jacko under de här veckorna!
Synd bara att det inte lyckades med grytjakten på räv. Men till hösten har ni Hanna att börja jaga in. Det ska bli kul att följa!

På lördag ska jag och Ebba fira påsk hemma hos mamma, tillsammans med min mormor och morfar.

Säsongens sista rävjaktsdag blev till eftersök på lodjur...

I tisdags åkte jag och Ebba ner till Sutterhöjden för sista rävjakten med Tjabo för denna säsong. Ebba satt på pass med Niklas, och jag gick med Tjabo. Inga rävslag fanns att finna i första området vi provade. Efter ett par timmar samlades vi och tog lite mat vid brasan. 

Sedan var det dags för släpp 2, men inte heller här hittade vi några räv, och det började kännas motigt eftersom det började bli eftermiddag.

Skön dag på skogen hemma

Efter dagen i Koppom va det ganska skönt att sitta vid brasan på en vändplan och äta frukost på skogen hemma.

Hade hyfsade rävspår vid första åteln jag kollade. Men inte nog bra för att han skulle ta sig ann dom. Gick åt det hållet spåren drog iväg, men avbröt när jag kom ner till älven och fick se isen. Isen låg ca 5-10 m på varje sida längs älven, med snö på. Tjabo sprang omkring på den helt obekymrat!

Jakt, "julafton" och soffmys

Lördag morgon den 19e december. +8 grader och gråväder. Man kan ju verkligen undra vart snön är?!?

Tjabo hittade harslag först på morgonen. Dom gav han upp efter en stund. Drog på nytt sök. Kom på rävslag. Och efter ett kortare slagarbete kom upptaget!
Drog iväg från oss, och frånsett några små bukter fortsatte det bara bort.
Tillslut beslutade vi oss för att åka efter då vi kommit såpass långt ifrån drevet.

Luciadagen och 3e advent

LUCIADAGEN och 3e ADVENT idag.
Pga isläggning blev det vilodag för Tjabo, vågar inte riskera att ännu en Schiller går genom isen, räcker gott med en!
Även Jacko behövde en vilodag efter gårdagens bataljer. Han är ju ingen ungdom längre.
Jag hoppas det håller sig kallt ett tag nu så att isläggningen går fort!
Och så vore det ju roligt om det kunde komma lite snö nu! Men mycket finare och skönare ute nu när det är frost iaf.

3e gången gillt!

-8 grader, sol, en brasa, en tekopp och en stövare som går på slag... Det enda som saknades idag va ett upptag!
I två omgångar på två olika ställen hittade Tjabo harslag som han gick på, men tyvärr inget upptag på nåt av ställena. Han kopplades efter ca 1,5 timme bägge gångerna. 
Va en väldigt begränsad yta som hararna hade rört sig på, ca 200x300 m. Verkade trycka STENHÅRT!
Hade dessutom med en gäst idag som ville höra stövardrev.