-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Övrigt

Jakt med Schiller

I fredags eftermiddag åkte jag till Sunnemo och hämtade min dotter Ebba, hon skulle va hos mig hela helgen, och vi hade bestämt att vi skulle jaga. Eftersom Jonas hade åkt iväg för att jaga vildsvin med sin Gråhund Nova, så hade jag även hans pojkar Erik och Alve. 
Vi åt tacomiddag på fredagkvällen innan Jonas åkte iväg, sen va det bus och fredagsmys på kvällen. Men jag fick även hjälp av barnen att städa ur hundkojan efter Gizmo som åkt hem tillbaka till Anna, jag är för stor för att komma igenom luckan.

Årets sista släpp

Igår söndag gjorde jag ett släpp med Tjabo hemmavid, i Gunnarskog. Men kom inte ut förrän vid 13-tiden, det spöregnade och blåste hela morgonen och förmiddagen, så vi tog en lång välförtjänt sovmorgon först.

Jag hade även med mig Vega ut så att hon skulle få röra på sig, och som grythund ifall han skulle hitta en räv som gick i gryt. Hon behöver all träning hon kan få!

Jag tog en mysfrukost i skogen på en stubbe medans Tjabo låg ute på sök.

Lyckad förmiddag i Sutterhöjden

Det var "Oxhälja" i Filipstad under helgen, och då är det obligatoriskt att åka in till mormor och morfar och träffa släkten, äta kålsoppa och gå på marknad.
Lördag blev inbokad för detta. Men det kändes onödigt att slänga bort en hel jaktdag, så vi bokade in stövarjakt hos Niklas och David i Sutterhöjden på förmiddagen.

Vi träffades strax före 7 vid brasan och gjorde upp hur vi skulle lägga upp morgonen, 2 extra passare fick vi med oss denna morgon.

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

I torsdags fick jag ett samtal från djurskyddet på länstyrelsen. Dom hade varit hemma i Hagfors och knackat på, men jag va inte hemma och kunde öppna. Jag var i Arvika på jobb då. Därför ringde dom mig. Dom hade den 21/4 fått in en anmälan angående Jacko. Enligt anmälaren skulle Jacko ha så svåra skador i ansiktet att han inte kan äta eller andas ordentligt. Han uppgavs även vara så skarp att han ansågs olämplig som grythund.

Utställning i Norge, flytt och sommarvärme

På kristi himmelfärdsledigheten åkte jag, Ebba och Tjabo på utställning i Norge. Vi åkte dagen innan utställning och campade i tält över natten på en camping som heter Slövik. Den låg jättefint precis i kanten av en fjord!

Nästa morgon startade vi med en riktigt härlig frukost ute med underbar utsikt. Sedan var det dags att packa ihop, och på förmiddagen åkte vi vidare till Jaren, och utställningen.
Det var en mindre utställning i Hadelands Harehundklubbs regi, med 53 anmälda hundar.

Farfar

Min farfar, Bengt Eriksson, 79 år i år. En "urvärmlänning".
Han är min största inspirationskälla till mitt stora intresse va gäller jakten och naturen! En gång i tiden var han en jägare av rang! Favoritjakten var jakten med drivande hund, han hade bla Drever. Men jagade även en hel del med stövare och terrier, som hans systers man hade.
Hagelbössan jag har idag är farfars, jag fick den på min 30-årsdag, eftersom han själv lagt jakten på hyllan sedan ca 15 år tillbaka.

Det blev ingen resa

En del kompisar är helt enkelt mycket bättre än andra!! Jag fick påskgodis till både mig själv och hundarna. Dessutom fick jag låna pengar till avgiften för jaktprov för Tjabo i Norge. Så nu kan vi starta på provet ändå! 


Men min och Ebbas påsklovsresa, minkjakten i Norge blev dessvärre inställd. Pga sjukdom och riktigt dåligt väder dit vi skulle åka. Jättetråkigt! Detta var ju nåt som vi verkligen sett fram emot.

Vi drar till Norge

På fredag hämtar vi hem Jacko igen! Ska bli skönt att få hem den gamla farbrorn igen, han är saknad här hemma.
Tusen tack till Willy och Vibecke med familj för hjälpen med Jacko under de här veckorna!
Synd bara att det inte lyckades med grytjakten på räv. Men till hösten har ni Hanna att börja jaga in. Det ska bli kul att följa!

På lördag ska jag och Ebba fira påsk hemma hos mamma, tillsammans med min mormor och morfar.

Jakt, "julafton" och soffmys

Lördag morgon den 19e december. +8 grader och gråväder. Man kan ju verkligen undra vart snön är?!?

Tjabo hittade harslag först på morgonen. Dom gav han upp efter en stund. Drog på nytt sök. Kom på rävslag. Och efter ett kortare slagarbete kom upptaget!
Drog iväg från oss, och frånsett några små bukter fortsatte det bara bort.
Tillslut beslutade vi oss för att åka efter då vi kommit såpass långt ifrån drevet.

Luciadagen och 3e advent

LUCIADAGEN och 3e ADVENT idag.
Pga isläggning blev det vilodag för Tjabo, vågar inte riskera att ännu en Schiller går genom isen, räcker gott med en!
Även Jacko behövde en vilodag efter gårdagens bataljer. Han är ju ingen ungdom längre.
Jag hoppas det håller sig kallt ett tag nu så att isläggningen går fort!
Och så vore det ju roligt om det kunde komma lite snö nu! Men mycket finare och skönare ute nu när det är frost iaf.

Det rullar på

Efter en härlig vecka i nord-Norge va vi då tillbaka hemma i Värmlands djupa skogar igen.
Ebba kom till mig i fredags, då fixade vi tacos och så blev det glass till kvällsmyset.
Under helgen som gick tog vi "jaktledigt", va ändå så kasst väder. Sen va det nog skönt för Tjabo att vila lite efter jakten där uppe.

Passade på att baka lussekatter med mamma och Ebba istället. Gott blev det!

I onsdags åkte jag till skogen hemma och släppte Tjabo, han hade vilat nästan en vecka då efter resan.

Rävjakt i Troms - Dag 4 i Nordreisa

Sista kvällen på onsdagen blev man bjuden på ett par öl och så blev det jakt och hundprat.

Utsikten vid frukosten
Utsikten vid frukosten
Sliten stövare!
Sliten stövare!
Innan jag for passade vi på att ta kort på alla Russllarna tillsammans. Jacko, Emma, Vega och Brage.
Roligt minne att ha kvar sen. Blir säkerligen någon mer resa uppöver, men kan ju (tyvärr!) va sista chansen med Jacko med på bild med de övriga. Han börjar ju bli till åren.


Åkte vid halv ett tiden, 2 färjor blev det på väg mot Tromsö.

Rävjakt i Troms - Dag 3 i Nordereisa

Igår kväll flyttade jag vidare en liten bit längs vägen, hem till Mortens föräldrar, detta pga sjukdom hos dom jag bodde hos innan. Där bor Vegas bror Brage, och det minsta man kan säga är ju att dom INTE är ledsna för att va under samma tak. Herregud va dom har härjat!

Vega och brage efter att dom lugnat ner sig lite
Vega och brage efter att dom lugnat ner sig lite
Vega och Brage
Vega och Brage
Brage, jättelik pappa Jacko är han!
Brage, jättelik pappa Jacko är han!
Brage hittade Vegas jättegoda tuggben
Brage hittade Vegas jättegoda tuggben
Brage, ibland förvillande lik Jacko!
Brage, ibland förvillande lik Jacko!
Kungen, Jacko tog plats i  fotöljen medans småglinen härjar järnet!
Kungen, Jacko tog plats i fotöljen medans småglinen härjar järnet!

Rävjakt i Troms - Dag 1 i Nordreisa

Blev ganska sent igår kväll, plus att allt resande sliter. Så jag va ganska trött imorse när jag skulle upp. Sen är jag ju som dom flesta vet inte en speciellt morgonpigg person. Men lyckades tillslut ta mig upp och få ordning allt och alla. När jag blev upphämtad fick jag besked om att en räv setts på morgonen, så den skulle vi släppa på. Och nästan ett 10-tal personer stod redan ute på pass och väntade. Det är service det!

Rävjakt i Troms - Ungdomsläger i Bardu

Tidigt i fredags morse åkte vi mot Gardermoen, dags att flyga till Tromsö igen för att vara hundförare på ungdomsläger i Troms, denna gången gick lägret av stapeln i en kommun som heter Bardu.
Tack och lov gick det bättre på flygplatsen denna gång, men var också betydligt bättre förberedd och hade mer tid på mig! Jag hann till och med äta lunch innan jag klev på planet. Alla hundarna skötte sig kanon på Gardemoen, skönt att dom är så enkla att ha med sig.