-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Stövarjakt på torpet

I lördags var vi på plats klockan 06.00 för stövarjakt på Jägartorpet.
I hällregn.... Med oss var Jacko, Boss och Chiefen (för att förhoppningsvis få gå prov).

Efter genomgång o utdelning av pass drog vi iväg o ställde oss i skyfallet o jag kände att  det här kan nog bli en dryg väntan på upptag. Men efter någon minut smäller två skott och en grävling får hälsa hem av en passare som postar på ett gryt. Ena stövaren klipper i, drevet går mot oss, men vinklar österut och in på grannmarken och det blir stop i ett gryt. Skit tänkte jag, för det dräller ju inte med rävar i det här skitvädret.

Efter en stund rapporterar Sven (duva) att hans stövare markerar räv i ett gryt, Angelica får dra direkt för nu kom läget vi väntat på, sprängarprov med Chiefen. Angelica hinner precis till bilen när Sven ropar på radion att hans stövare krupit in i grytet och sprängt räven själv, och drevet är i gång. Svens schiller Spela piskar på men inga skyttar får läge.

Det blir återsamling och ny såt planeras. Under pausen o fikat tycker jag att min älskade fru börjar se lite blek ut och hon berättar att morgonens huvudvärk har övergått till illamående, och vi befarar en stundande magsjuka eftersom lilltjejen Ebba va dålig dagen innan.

Väl ute på nytt pass tog det inte lång stund förrän Angelica kom knallandes likblek och sa att det får bli bilen för henne. Inga nya rävar på benen i denna såt, så vi beslutar oss att övergå till grytjakten och få till ett jaktprov med Chiefen.

På väg till det första grytet fick jag tvärnita, och Angelicas spykalas tar sin början. Kollar ett gäng tomma gryt medans Angelica tillverkar nya "rävåtlar" på varenda parkeringsplats. Svens telefon ringer och vi får reda på att Mickes finne Kalle drivit in en räv i gryt och det är bara o dra dit, förutom några korta stop, så Angelica kan fortsätta mata skogens alla rävar. Börjar tycka riktigt synd om henne för hon har det riktigt jävligt! Men hon är av det hårda virket o vill inte bryta och förstöra chansen för Chiefen o hans prov.

Väl på plats o en  rask promenad fram till grytet som ligger drygt 400m från vägen, ställer vi ut några passare och dommare Sven o jag smyger fram o släpper Chiefen, han kollar runt lite o slinker ner och det blir snart kontakt, han går ut och in flertalet gånger, men den här räven behagar inte flytta på sig det minsta. Till slut får vi ge upp hoppet om ett lyckat sprängarprov och övergå till ren jakt. Då Chiefen för dagen inte låg kvar tillräckligt länge för att gräva och räkna det som ett förliggarprov heller, fick vi svaret när vi gått igenom varför det varit så jävligt, räven låg bakom ett rejält vattenlås! Väl förbi detta så ligger han med riktigt bra kontakt o skärpa, tills Sven avslutar jakten. Snabbt lagar Kim o Sven grytet för att så snabbt som möjligt komma tillbaka till bilarna så att Angelica slipper lida i bilen längre än nödvändigt.

En timme senare är vi hemma och hon kan äntligen krypa till kojs. Efter lite plock med hundar o utrustning så drog jag till mormor och hämtade Ebba, en stund senare tog även vi kvällen. klockan 03.00 va det bara för mig att gå o sprängskita och så va även min magsjuka ett faktum.  

Tack Sven & Kim för ännu en bra jaktdag!


// Jonas


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I dag kom Robert och Andreas och hämtade upp Boss. De ska i väg på en jaktturné till Sveg på en vecka, innehållande (förhoppningsvis) mycket grytjakt. De behövde då ha med sig en riktig förliggare, därav lånet av Boss :-). Vi tror att Robert och Andreas kan komma att få en MYCKET intressant resa med Boss i sällskapet :-) :-).
Rapport kommer!


0 kommentarer på Stövarjakt på torpet:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment