-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Rådjursjakt blev grytjakt

Fredagen den 1:a oktober var det premiär för rådjursjakten.
Jonas tog Cia och Quizla och åkte till Gustav på Tranhems Gård. Han skulle vara behjälplig som hundförare för att gäng danskar som hade kommit till Sverige för rådjursjakten.
Angelica fick vara hemma med Ebba, då ingen barnvakt gick att ordna till henne.

Efter en hel dags knallande i skogen med Cia blev resultatet endast några rävdrev. Rådjuren var som bortblåsta!

På lördagen skulle Angelica ta revansch! Då fick Jonas vara hemma med Ebba istället. Klockan 07.00 var Angelica, Cia och Quizla på plats på Jägartorpet. Jacko fick oxå följa med, ifall någon räv skulle slinka in någonstans.

Fösta släppet fick Angelica stå på pass. Kim, Merja och Bengt släppte sina hundar, tysken Lotus, beageln Astor och basseten Uffe.
Tysken fick tag på älg och basseten hittade ingenting. Men beageln fick tag på rådjur. Blev drev på en bock i några timmar. Och enda gången det gick i pass sköt Merja bom!
När beageln behagat släppa samlades vi för att göra ett nytt släpp.

Denna gång fick Angelica släppa Cia. Även den andra basseten och beageln släpptes igen. Cia släpptes på ett riktigt bra rådjursställe, där det som regel alltid står rådjur. Och vi kände oss ganska så säkra på minst ett drev. Men det sket sig här också. Rådjuren var som bortblåsta! Här också...
Beageln fick inte heller tag på nåt, och basseten drev räv som gick i gryt. Tyvärr kunde vi inte ens göra nåt åt räven då basseten inte hade GPS pejl på sig och vi inte visste vart det gått i gryt....

Vi fick blåsa av och samlas för lunch. Tyvärr blev det inget mer släpp den här dagen, då eftermiddagen skulle ägnas åt passröjning och tornflyttning.
Bara att åka hem....

Nästan hemma kom Angelica på att hon lagt ut ett viltspår till Quizla på torsdag förmiddag. Mitt i all jakt hade spåret blivit bortglömt och fått ligga alldeles för länge, 2½ dygn. Quizla har tidigare bara tränat "anlagsspår" som har legat ca 2-5 timmar.
Men det kunde ju vara värt ett försök i alla fall. Och med inställningen att hon troligen inte skulle klara av att spåra alls plockades Quizla ut ur bilen. Vi gick fram till spårbörjan och hon tog upp spåret direkt! Sedan spårade hon hela spåret (700 m!) med svårigheter som bloduppehåll i vinklar och återgångar, helt perfekt ända fram till klöven!!
Mäkta stolta, både fox och förare tog vi grejerna och gick till bilen.
Quizla visade att hon är en spårhund av stor klass!!!!

På söndag var vi tillbaka hos Gustav på Tranhems Gård och danskarna.
Denna dag var vi på plats båda två. Med oss hade vi Cia, Quizla, Jacko och Twix. Efter några koppar kaffe inne hos gustav o lite planering så drog vi iväg. Jonas släppte Cia och Gustav Astrid, Cia tog upp omgående men inga passare kom i håll. Dagen förflöt med några drev men ingen kom till skott.

På eftermiddagen åkte vi till Kil för att prova några gryt, ett par tomma till att börja med men sen kom vi fram till ett som såg lovande ut, Jacko släpptes och det blev kontakt direkt, det skulle visa sig va flyktbenägna grävlingar i detta gryt för det tog inte lång tid innan en drog ur ett hål under en tät gran men slank ner tillbaks i ett annat hål så det va bara och pejla om o göra nytt nerslag. Eftersom det inte va planerat med grävlingjakt denna dag, och dessutom inte ha en förliggare med, fick Jacko som är sprängare göra ett jättejobb innan den danska gästen Klaus kunde avsluta jakten, efter åtta nerslag  och 3 timmar i ficklampskenet  i totalt mörker. 

0 kommentarer på Rådjursjakt blev grytjakt:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment