-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Utställning i Strängnäs

Klockan 03.30 klev vi ur sängen för att göra oss i ordning för utställning.
Inte riktigt lika motiverande som att åka ut på jakt, men det måste ju göras.
Som vanligt hade vi mycket att fixa på morgonen. 3 människor, jag, Ebba & Jonas. Och 3 hundar skulle med, Boss och Gry som skulle ställas, och Chiefen som ska flytta tillbaka till Flen en period (blir troligen bara älgjakt nu ett tag, och ingen möjlighet för grytprov).

Vi kom för ovanlighetens skull iväg i planerad tid, nämligen 05.30. Tidigt!
Vi hade bestämt att vi skulle möta upp Mathias och Madde i Karlskoga ca 06.40, för att sedan åka tillsammans till Strängnäs. Även de skulle ställa sin terrier. En släthårig Foxterrier tik, som heter Donna. För övrigt en halvsyster till Boss. De har samma pappa (Zack).

Väl framme i Strängnäs va det bara att packa ur bilen. Barnvagn, ryggsäck, hundar och jag vet vad. Mycket är det!
I entren till ridhuset mötte vi Anna, lika uppe i varv som alltid på utställning. Är nog en solklar underdrift att påstå att hon är speedad :-). Inne i ridhuset hittade vi tillslut "våran ring" för foxarna. Både Donna och Boss skulle in väldigt tidigt, så det var bara att göra hundarna och oss redo.
Undertiden vi väntade på våran tur stod Mathias och iakttog hela spektaklet med stor förundran, då han tidigare bara deltagit på SÄKs utställningar.

Boss va först in. Det gick ungefär som förväntat. Han gick som en jordfräs runt i ringen, och jag lyckades  nätt och jämt hålla honom kvar på bordet. Domaren va mindre imponerad, och vi blev utskickad med en 2:a och uppmaningen - mer ringträning! Ja, ja, han kommer med största sannorlighet aldrg mera visa sig i en utställningsring.
Det roligaste av allt va att domaren tyckte att han såg helt OK ut, MEN, han var för liten!!
För liten, enligt oss är han på gränsen till att va för stor! Han går nätt och jämt igenom förträngningarna i konstgrytet.... De som får 1:a och cert, de kan man inte ens med god vilja få in i ett gryt! Men så är det ju i utställningsvärlden, stämmer inte alltid med verkligheten.

Efter oss va det Donna och Mathias tur. Även hon gick som en jordfräs! Och domaren var igen lika imponerad. Även hon var av mycket god typ, men alldeles för liten!
Fast enligt oss av mycket utmärkt gryt storlek. En 2:a fick hon i alla, och det va ju det som behövdes. Efter att ha läst kritiken tog Mathias, Madde och Donna och försvann ifrån eländet fortast möjligt

Boss avklarad, nu återstod Gry. Hon var anmäld för Annas skulle. Vi skulle nämligen va med i hennes uppfödargrupp. Men för att få deltaga där så måste man ha ställt ut hunden i en klass under dagen. Vi valde självklart att ställa henne i Jaktklass.
Till min stora lättnad hjälpte Anna mig att ställa Gry.
De gick in i ringen med självklarheten att minst få en 1:a. Gry har nämligen tidigare fått 4 raka 1:or med CK. Men det gick ju inte riktigt som planerat! Även Gry blev utskickad med en 2:a!! EN 2:A!!!!
Vi ställde ändå upp i uppfödargruppen, men inte heller där gick det så bra, blev inget HP för Anna.

Mindre lyckad dag alltså..... Men gött att få komma hem tidigt!


0 kommentarer på Utställning i Strängnäs:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment