-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Grythundsuppdrag i Exär

Mikael i Ekshärad ringde oss i fredags och ville ha med oss och våra grythundar på en gemensamhetsjakt på räv på lördagen.
Samling halv 8. Jonas fick dessvärre stanna hemma då vi inte fick någon barnvakt till Ebba. Så det blev jag, Jacko och Boss som drog iväg. Det tog ett bra tag innan vi kom ut, mycket dividerande om hur och vart hundarna skulle släppas. En räv hade nämligen observerats på väg till samlingen.

Vi kom så småningom ut, och både stövarna släpptes. Det var upptag nästan omedelbart för båda hundarna, en räv sköts på drev för mikaels hund, den första. Roligt! Den andra stövaren körde in sin i ett stengryt. Jag blev ombedd att komma till grytet med Jacko. Tog en stund innan han gick ner, sökte runt grytet vart räven tagit vägen, och vi visste inte heller exakt vart ingångarna var då ingen grythund tidigare varit i detta gryt, och stövaren inte stannade vid grytet. När han var säker på vart räven tagit vägen så dök han in, kontakt direkt! Det blev ett väldigt liv på både hund och räv, men kvar låg han. Efter ca 15 minuter låg räven fortfarande kvar på samma plats och Jacko hade inte visat sig ute en enda gång. Då kände jag mig ganska säker på att det var en enpipa. Jacko kom i samma veva ut, för att sedan gå in igen. Han låg ca 15 minuter till. Jag sa till passkytten som var med ner till grytet att nästa gång Jacko kom ut så skulle jag ta med honom och gå ifrån grytet och prata, och han stå kvar. Det brukar som regel gå att lura räven på detta sätt att smita ifrån grytet, när han tror att man går därifrån. Men det han inte vet är att det står en passkytt kvar och väntar :-). Jag tog Jacko och gick därifrån, väntade på en smäll som jag trodde helt säkert skulle komma, men icke.... Gick en bra bit därifrån och satte mig och väntade tillsammans med hundföraren till stövaren. Vi väntade ca 10 minuter. Men ingen räv... Då tappade jag tålamodet och gick och hämtade Boss, tänkte att nu jävlar ska räven få!

In med Boss, han hade lite problem att ta sig in till räven, trångt va det, men tillslut tog han sig fram. Efter ca 30 minuter hade det fortfarande inte kommit ut någon räv, då skickade jag iväg övriga personer som var med vid grytet för att fortsätta jakten (Boss har aldrig tidigare frivilligt kommit ur grytet...). Jag blev kvar med Boss. Jag började pejla. Över 8 fot! Men det var väldigt stenigt och då kan pejlen ibland visa väldigt fel, så jag började ändå gräva, efter knappt en meter pejlade jag igen, men det var fortfarande mer än 8 fot.... Fan! Började inse att räven nog skulle vinna... Men jag hade ett större problem, Boss.... Hur i hela skulle jag få ut honom?!? Men efter drygt 1 timme blev det plötsligt tyst och han kommer ut. Vad nu då? Vad hade hänt? Var räven död? Vad skulle  jag göra nu, skicka in Boss igen, eller vara glad att han kommit ut? Men jag kunde ju inte ge mig SÅ lätt, skickade in Boss igen, kontakt, ja räven levde ju tydligen... Vi kämpade ännu 1 timme, men utan framsteg, och då bestämde jag mig för att jag måste ge upp. Bättre att åka till de andra och hoppas på att det blev ännu en gryträv.

Kånkade upp alla grejer till bilen, tog hand om Boss och Jacko och tog mig lite att äta. Sedan ringde jag de andra för att höra hur det gick. 2 rävar hade varit på benen, men det hade inte blivit något mer, och ett drev på gång. Jag åkte bort för att ställa mig på pass, men då hade drevet trasslat till sig och jag stannade vid bilen med tetermosen. Strax därefter började passkyttarna bryta. När alla hade samlats bestämde v ioss för att gå och kolla ett rävgryt i närheten, en total chansning med tanke på det fina vädret. Kollade grytet med Jacko, men kunde ganska snabbt konstatera att det tyvärr var tomt....

Hemfärd.

0 kommentarer på Grythundsuppdrag i Exär:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment