-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Blev 2-1 till grävlingarna...

I söndags packade jag in terrierna och stövaren i bilen och drog till väse för att hjälpa Barse med en besvärlig grävling.
Vilken normal människa som helst skulle ha stannat i soffan denna dag, för jävlar va kallt det blåste! Men är man grytidiot så är man...
Nästan framme lyckades jag ringa och väcka Barse som fortfarande låg och slöade i sängen :-). Meddelade att det var dags att plocka fram spadarna och dra igång. Blev lite frukost och rastning av hundar, sen drog vi iväg.

Framme vid grytet släppte vi in Boss, det var ett grunt gryt i en gammal kolbotten ute på ett hygge. Efter många om och men fick han äntligen kontakt! Pejlade, 4 fot! Ha ha! Grävlingen var så gott som död redan! En djävulskt hård skorpa med tjäle var det i backen, men väl igenom den så gick det fort att komma ned. När vi slog igenom stack Boss upp skallen, hm... Inte likt honom... Vart fanns grävlingen? Uppenbarligen inte i käften på Boss i alla fall. Han började söka men hittade ingenting. Tillslut tappade jag tålamodet och vi hämtade Jacko och släppte ner istället. Men inte heller han hittade någon grävling... För det vet jag, finns det en grävling att hitta så gör Jacko det!
Det lilla aset måste ha grävt in sig... Så jävla typiskt!
Vi tog hundarna och gick och kollade ett annat gryt i närheten. Men det var dessvärre tomt.... Bara att laga det första och dra vidare.

Släppte Jacko vid ett ganska djupt släntgryt, det verkade ganska intressant, men ingen kontakt. Måste ha varit besökt ganska nyligen då han gick in och sökte av grundligt.

Vidare till nästa, bara ett stenkast från det förra. Ett gryt som inte Barse hade allt för stora förhoppningar på. Men Jacko fick kontakt ganska omgående! Båda trodde på räv. Jacko fortsatte jobba, men ingen räv kom ut. Vi bestämde oss då för att gräva ut räven. Jag la grytsäcken i ena hålet och min mössa (stort misstag!) i andra hålet. Pejlade, 4 fot igen! Bara att börja gräva! Vi satte igång att hacka i tjälen, och rätt som det var kom räven ut! Nej vänta, det är ju en grävling! Vi fick iväg en drös med smällar efter den, men det blev helbom.... Både Jacko och vi sprang efter, grävlingen smet ner i det förra grytet som vi hade varit och kollat. Jacko följde efter in, kontakt, bara att pejla. 16 FOT! Hm... Så jävla typiskt! Vi blev dessvärre tvungna att lämna grävlingen där, lite väl saftigt att gräva...

Bojje som hade varit ute med stövaren hela förmiddagen kom bort till Barse. Han hade med sig soppa, och så tänkte han följa med och kolla några fler gryt.

Vi drog vidare till  bit att gå. In med Jacko, kontakt direkt! Låg fast på 4 fot! Vi bestämde oss för att byta till Boss istället, trotts att vi kunde grävt för Jacko när det ändå var så grunt. Men Boss har än så länge inte jagat så mycket och behöver rutinen.  Men nu hade Jacko ingen större lust att komma ut i första taget, efter att ha blivit tvingad att lämna grävlingen kvar levande i förra grytet. Men så småningom visade han sig i grytöppningen och då passade jag på att ta och koppla honom. In med Boss. Men oj vilken tid det tog för honom att få kontakt, grävlingen hade passat på att flytta sig under tiden vi bytte hund. Boss söker igenom grytet så väldigt väldigt långsamt! Man kan tro att han letat efter en nål i en höstack och inte en morrande hårig stinkande grävling på si sådär 12 kilo....
4 fot visade i alla fall pejlen, och vi började gräva, det tog inte lång tid innan vi slog igenom. Boss blev lite väl het och vi hade lite problem att montera loss honom från grävlingen för att kunna skjuta. Men till slut så! Ett stycke grävling död och bärgad. Vi körde in Jacko i grytet för att söka igenom, men suggan låg dessvärre själv i grytet.

På väg tillbaka kollade vi ännu ett gryt, men tomt.
Tillbaka hos Barse blev det soppa och smörgås. Gött i kylan dä!!

Bara att åka hem och förbereda sig för den 47 mil långa färden till Skåne. Klockan 2 på natten hade vi planerat att åka. Denna gång ska en stövarvalp hämtas, en liten smålandsstövarkille!


0 kommentarer på Blev 2-1 till grävlingarna...:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment