-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Nu jävlar!

Nu har Maja börjat komma igång på riktigt! Drev in sin första räv i gryt idag!
 
Vi åkte till samma ställe som sist. Och även nu fanns det nya rävslag där, men denna gång var det två istället för en. Maja tog slagen direkt och drog iväg. Jag började att gå efter nästan direkt, tänkte att det skulle ta vägen till ungefär samma ställe som sist. Och nu fick Jacko bli med redan från början, så att jag skulle slippa att gå och hämta honom senare.

 
Jag fick rätt, den ena räven hade gått in i precis samma gryt som sist. När jag kom fram hade Maja redan börjat på att gräva och halvt krupit in i grytet. Men inte heller denna gång kunde Jacko få ut räven….
 
Den andra räven hade fortsatt förbi grytet. Vi valde att satsa på den istället. Maja tog slagen, efter ca 800 meter började hon att skälla. Jag trodde då att hon hade tagit upp räven. Plockade upp Astron ur fickan och kollade, men Maja stod still. Ha ha, ett gryt tänkte jag. Jag skyndade mig dit hon var (så snabbt det går i meterdjup snö…). Och mycket riktigt, när jag kom fram stod Maja och skällde ståndskall vid ett gryt!!
 
Jag ställde mig på en lämplig skjutplats och släppte Jacko. Han hann inte mycket mer än att få kontakt innan räven var ute, men naturligtvis stod jag helt fel…
Men Maja stod rätt, räven måste praktiskt taget ha sprungit mellan benen på Maja! Sen var det fullt ös, jävlar vad hon drev!!
Sen blev det tvärnit igen, på Astron såg jag att det var uppe på en höjd. Hörde inget från Maja men skyndade dit. Kollade Astron flera gånger på vägen och såg att hon var kvar, hon hade ringat och krånglat lite, men var kvar på ungefär samma fläcken, men jag hörde fortfarande inget ifrån henne.

När jag kom fram förstod jag varför det var stopp, ett stup på ca 3 meter. Jag hissade ner Jacko i kopplet och föste ned Maja, själv fick jag ta mig ned med hjälp av en rotvälta som stod precis vid kanten, men ner kom vi.
Sedan var det fullt ös på Maja igen, men nu gick hon tyst, hon vill tydligen ha riktigt färska slag för att skälla. Det svängde ned mot där jag hade parkerat bilen på morgonen, och precis där i närheten ligger det ett gryt som jag vet om, tänkte att det skulle gå in där. Men ca 150 meter ifrån det kända grytet blev det tvärnit igen, och Maja skällde. Ha ha, det hade gått igen! Nu hade jag räven! Skyndade mig ännu en gång för att komma fram så fort som möjligt.
 
Väl vid grytet kopplade jag Maja, ställde mig på plats och släppte Jacko. Han for in som en raket direkt, fullt ös! Sedan såg jag inte honom på 45 minuter… Då stack han upp huvudet, för att sedan försvinna ned direkt igen. Eftersom räven inte hade behagat gå ut på så lång tid tänkte jag att den förmodligen inte skulle göra det heller, så jag gick fram till grytöppningen för att ta Jacko nästa gång han kom ut, det tog ca en kvart innan han kikade ut igen, men då fick han kopplet runt halsen. Sur blev han!!
 
La min jacka över öppningen, samlade ihop grejerna och tog Maja och Jacko i koppel och gick mot bilen.
 
Min plan nu var att åka hem efter grytpejl, spadar, grävhjälp (Jonas) och extraresurser (Boss…).

 
Väl tillbaka vid grytet med allt och alla släppte vi återigen in Jacko, han gick in men han visade ett svalt intresse för grytet. Fan, kunde räven ha dragit trotts jackan… Det fanns ju även en möjlighet att Jacko var en aning sliten efter att ha pulsat i meterdjup snö i tre timmar plus en timme fullt ös i grytet, men det var ju ändå inte riktigt likt honom att ge upp bara så där…

Vi bestämde oss för att släppa in Boss, men inte heller han kunde hitta någon räv… Vi fick helt enkelt inse att räven sluppit undan…. Men vi ska självfallet ta revansch!!!
 

0 kommentarer på Nu jävlar!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment