-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Grythelg blev skjuten hare!

Helgen den 12-13 februari kom våra vänner Christina och Jussi upp till oss ifrån Karlstad, för att vara med och jaga grävling för första gången. De har aldrig varit med förut på grytjakt, och tyckte att det skulle vara kul att se hur det går till. De är för övrigt inga jägare... Att då bli med på grytjakt kan ju vara en spektakulär upplevelse. Det kan  ju grytjakt vara även för en  "van" jägare.
 
Vi tog oss iväg vid 10 tiden på förmiddagen på lärdagen. Först ut var ett gryt "här hemma". Vi misstänkte att det kunde vara ganska djupt och det var det, 16+ fot!! Bara att lägga ner och åka vidare. Under tiden vi undersökte grytet kom ägaren till marken och skrek, vi tänkte; vad nu då? Men det var som tur inte oss det gällde. Det var en skabbvarg som stod på landsvägen längre ner mot lidsbron, han hade dessutom fått kort på den som han visade. Vargen gick 1 meter i från bilen...
 
Vidare till nästa gryt. Ett som vi aldrigare tidigare jagat. Viggo hittade det under älgjakten. På väg ut till grytet hittade vi färska vargspår, inte oväntat, men TRÅKIGT. Dom jävlarna är ÖVERALLT på marken!!!
Väl framme vid grytet, som för övrigt låg en bra bit ifrån där vi parkerade bilen, i alla fall kändes det så i den halvmeter djupa snön, visade det sig vara tomt, och Jacko visade ett klart större intresse för vargspåren som gick rakt över grytet, än själva grytet...
 
När vi var tillbaka vid bilen så hade Jussis dotter fått nog av både grytjakt och av att pulsa i snön, så vi bestämde oss för att åka tillbaka hem för denna dag.
Vi hoppades på bättre lycka dagen därpå!
Kvällen avslutades med någon öl och god mat!
 
På söndagen samlades vi med övriga släkten Andersson i Prästbol vid 9-tiden. Planen var att jaga grävling i en gammal jordkällare på marken. Vi har tidigare skjutit grävling där.
Men det var flera som ville att vi skulle släppa Maja först, och eftersom hon ändå var med så fick det väl bli så. Med lite tur kunde hon ju få tag på en räv att köra in .-)
Men nån räv blev det inte... Det blev hardrev! Och skjuten blev den :-)
 
 
 
 
 
 
 
Lite lunch blev det innan det var dags för jordkällare. Jacko visade stort intresse redan en bra bit ifrån grytöppningarna. Det fanns ganska färska rävspår mot och i öppningarna, men det var väldigt svårt att tyda om det var ut eller inspår. Vi ställde i alla fall ut för räv, släppte Jacko och han for in. Men vi kunde ganska snart konstatera att grytet var tomt på räv, men klart använt. Däremot hittade han grävling i grytet, LÅNGT in och DJUPT. Precis som väntat...
 
Vi släppte in Gry, våran ena förliggare. Och så började vi gräva. När vi kommit ungefär halvvägs så kom Gry upp och ville inte gå in mer, vi misstänkte då att Gry legat på för dåligt och att grävligen/grävlingarna grävt in sig. Vi släppte in Boss för att kolla, men efter dryga halvtimmen kunde vi konstatera att inga grävlingar fanns att få kontakt med, och Boss kallades ut.
 
Sammanfattningsvis, en MYCKET rolig helg, trotts att vi gick tomma i gryten, men första viltet skjutet för Maja!
 
Tack ALLA som var med på jakten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 kommentarer på Grythelg blev skjuten hare!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment