-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Kattjakt

Klockan 8.00 var det samling i maskinhallen i Slängserud. Vi var medbjudna som gäster hos Barse och Bojje. Mycket väntan blev det, och sms på sms kom med skjutna lodjur. Tillslut hade de som spårade ringat in en katt. Trodde vi... Strax efter att vi ställt ut gick hundarna, som var släppta på spåret ut över stora landsvägen, och därmed även ut ur ringen. Bara att bryta....
 
Samling igen och vänta på besked från de som spårade.
Vi fick order om att ställa ut ännu en gång, fast nu bara på halvchans. Och nu blev det ingen ring, utan bara två passlinjer. Hundförarna släppte på och det bar iväg. Efter några hundra meter fick hundarna problem, det var i princip berg rätt upp och nästan omöjligt för hundarna att ta sig efter. Hundförarna fick skynda efter för att hjälpa hundarna. När problemet var löst var det full fart igen. Och ganska snart var de ifatt katten! Hundarna hade ståndskall åtskilliga gånger, men den stora katten gick bara undan, troligtvis stött av hundförarna som var hack i häl. Dessvärre kom inget bra skottläge och snart hade katten gått in på fiendemark....
Bara att avsluta för dagen och åka hem....
 
På väg hem så hände det konstigaste på hela dagen. Vi fick se en gris!! En stor galt som gick på ett gärde. Den första vilda grisen som både jag och Jonas ser här hemma i Värmland.
 
Senare på kvällen fick vi veta att det hade blivit fullskjutet i Värmland och årets kattjakt var över för detta år....
 
 

0 kommentarer på Kattjakt:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment