-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Tur att man har en blötfis :-)

Natt mellan lördag och söndag satt vi uppe ganska sent och kollade på film. Rätt va det va så sa Jonas att han skulle gå upp till sovrummet och kolla om han såg nån räv på åteln. Han kom inte ner direkt så jag förstod nästan att han sett nåt misstänkt. Jag satt i soffan med tre terrier, Jacko, Quizla, Twix och två stövare, Maja, Gösta. Under tiden jag satt där i soffan och kollade på filmen så tänkte jag att smäller det nu, då blir det KAOS!
 
Och small gjorde det, och kaos blev det! Jacko helt tokig (som vanligt) och Quizla skulle döda ALLA! Precis lagom till att jag fått i isär alla hund kräk kom Jonas ned för trappan. Han sa; undra hur det där gick? Jonas sa att det var hemskt dåligt ljus ute och att det var nästan omöjligt att se något. Men han hade i alla fall skjutit på en räv .
 
Vi stod och pratade en stund och bestämde att jag skulle ta Jacko i selen och linan, om det var så att det skulle bli ett eftersök. Jag och Jacko gick ut, när jag kom fram till gärdet så lyste jag med ficklampan. Och där låg ju räven, stendöd på sidan. Gick ut med Jacko på gärdet för att hämta räven.
 
Men VA FAN!? Räven LEVER och den DRAR! Släppte Jacko och skrek till han att TA BUSEN (helt onödigt, men ändå :-)) Räven sprang, men dock inte så bra.. Jacko var ifatt ganska omgående, och utan tvekan högg han tag i räven. Jag skrek till Jonas att han skulle springa in efter revolvern (som jag gjort misstaget att lämna inne...).
När Jonas sedan var framme vid oss hade Jacko redan gjort sitt bästa för att ta död på räven. Efter stor möda fick jag Jacko att till slut släppa taget om räven så att Jonas kunde sätta ett skott i skallen och avsluta definitivt.
 
Räven hade fått ett "puckel skott" av Jonas och det var inte ett dugg konstigt att den både levde och att den sprang...Men utan Jacko hade den kommit betydligt längre!
 
Men nu hänger även denna räv på väggen. Den 6:e räven skjuten på åteln i vinter, alla hanar (räven längst till höger är skjuten i gryt).
Och vi hoppas på fler!

0 kommentarer på Tur att man har en blötfis :-):

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment