-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Ett gott försök!

I går eftermiddag när jag satt hemma och tittade på all blötsnö så bestämde jag mig för attman måste göra ett försök på gryt rävarna. Det borde ju vara ganska bra chans att de ligger inne en dag som denna. Jag ringde Jonas, han skulle sluta vid 4. Inte så lång tid på oss, men bättre än inget. Dessvärre fick vi ingen barnvakt till Ebba, och Jonas var ändå trött efter jobbet.
 
Det blev jag och mr Jackson som drog iväg. Först ut var ett gryt i närheten av där vi bor. Grytet är en stor kulle som ligger ute på en åker, två ingångar finns. När vi kom ner till grytet såg det riktigt bra ut, väl använt under vintern, och när jag kikade vid ingångarna såg jag att det fanns spår, men det var svårt att avgöra på lite avstånd om det var in eller utspår då det låg lite snö i dom. Jacko verkade inte jätte engagerad, men jag släppte honom ändå, utifall... Men det var tomt.
 
På väg ner till grytet insåg jag att jag hade glömt skidorna, så efter första grytet åkte jag hem och hämtade dom. Det var ju ändå så nära hem.
 
Vidare till Sunnemo för att kolla gryten där. Det finns 3 skapligt lättillgängliga som kändes värda att kolla.
Väl framme, ut med Jacko, bössa och på med skidor. Det gick ganska fort att ta sig till första grytet på skidor, jag hade bra draghjälp av Jacko som visste vart vi skulle.
 
Första grytet ligger i en svag sluttning men i marknivå, 3 ingångar finns. När vi kom fram såg jag direkt att grytet var helt dött, inte använt på hela vintern. Gryt öppningarna var helt översnöade. Om man inte vet om att det ligger ett gryt där så skulle det inte gå att se. 
 
Vidare till gryt nummer två, det såg bättre ut. Det var använt under vintern, inte jätte mycket men ändå. Det såg i alla fall ut att vara använt väldigt nyligen, fanns nya spår med lite snö i, inte heller nu gick det att se om det var in eller utspår. Men nu visade Jacko större intresse. Jag släppte honom, men han var tvungen att gräva ut snö ur öppningen för att komma in, väl inne visade det sig ganska fort att det här grytet också var tomt.... Var fan håller rävarna i det här området hus då, tänkte jag!
 
Jag stod en kort stund och funderade på om vi skulle fortsätta till gryt nummer tre. Det är nämligen ett väldigt stort gryt med många ingångar och tät skog runt största delen av grytet. Dessutom brukar det bara finnas grävling där, ett riktigt bogryt för grävlingarna. Det är ett antal skjutna där. Grytet har för väldigt längesedan varit en jordkällare till en torp som har legat där.
Rävarna brukar bara passera förbi grytet, och hade bara gjort så tidigare under vintern när jag varit dit och kollat.
 
Jag bestämde mig ändå för att gå dit och kolla. Det kan ju inte skada... När jag kom fram blev jag stående och gapa, det är HÄR rävarna håller till!! Det såg fan ut som på Manhattan! Legor under varenda gran, motorvägar överallt. Och tre av ungefär 8 grytöppningar var använda, varav 2 väldigt mycket. Det var djupa diken i snön in i öppningarna, och det var skitigt många meter ut. Grytet var alltså VÄLDIGT väl använt!
 
Jacko var helt till sig, han drog och slet i kopplet och gnällde, han ville komma lös. Jag funderade på vart jag skulle ställa mig och vart jag skulle släppa Jacko. Det är helt omöjligt att passa av själv egentligen då det är så många ingångar och tätt. Jag bestämde mig för att ställa mig inne i det täta, i närheten av två av de använda öppningarna. Men först släppte jag Jacko vid den tredje väl använda öppningen, sedan smög jag så fort jag kunde och ställde mig på den utvalda platsen.
 
Jacko hade fått kontakt ganska omgående. Men jag var ju inte riktigt säker på vad han hade hittat, då jag vet att det även finns grävling i grytet. Men efter en stund hörde jag att skallet kom och gick, då förstod jag att det måste vara räv. Jag stod helt still och väntade, hoppades verkligen att räven skulle komma ut där just jag stod!
Efter uppskattningsvis närmare timmen hade varken hund eller räv kommit ut. Jag gjorde en pejlning och Jacko verkade röra sig i stort sett hela grytet. Kort därefter kom Jacko ut, jag passade på att koppla honom, han blev INTE glad. Troligtvis hade nog räven lurat bort honom i det stora grytet, och det kändes inte som om det var någon idé att låta honom fortsätta då det bara är en chansning att passa av grytet, dessutom höll det på att bli väldigt mörkt.
 
Bara att hitta skidorna och ta sig tillbaka till bilen.
 
När jag kom hem bestämde vi oss att vi kommer att göra ett återbesök i grytet vid ett bra tillfälle innan säsongen är slut!
 
 

0 kommentarer på Ett gott försök!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment