-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Grytträning i Norge

I går morse åkte jag och ett gäng terrier på grytträning till Norge. Det var meningen från början att bara Boss och Jacko skulle med, men pga litet antal deltagare blev det plats för fler hundar. Därför fick även Quizla och Twix följa med!

Skillnaderna på grytet i Norge jämfört mot Sverige är: Vattengrav, samma placering på förträngningarna för både sprängare och förliggare och RÄV istället för grävling.

Grytträningen ägde rum i Skarnes, som ligger ca 3 mil utanför Kongsvinger mot Oslo.
Vi samlades klockan 10 på Sanngrund Camping för att gemensamt åka ut till grytet därifrån. Väl där fick en erfaren hund börja, detta för att se vilket humör räven var på :)

Först ut av mina hundar var Jacko, jag hade stora förhoppningar på honom, och ett mer eller mindre inplanerat grytprov under sommaren för att bli Norsk Grytchampion.
Han for som förväntat in direkt vid släpp, men jävlar va förvånad han blev när det satt en räv på platsen där det borde sitta en grävling!
Han hade inga som helst problem med några hinder i grytet, inte ens vattengraven. Dock var han inte helt ärlig, han släppte drevskall i gångarna och skällde på plåtarna flera gånger. Knut, som hade träningen, tror att detta är den hårfina skillnaden mellan ett Cert och en slät etta... TRÅKIGT!
Tyvärr blev det inget bra filmklipp på Jacko, det var inte alldeles enkelt att både träna hund och filma samtidigt. Borde nog haft en kameraman med :)

Näst ut var Boss. Honom hade jag inte särskilt stora förhoppningar på då han har total vattenfobi! Men oj va fel jag fick! Efter viss tvekan vid vattengraven så va det fullt ös! Han skulle ha fått ett solklart Cert om det varit prov :). Helt ärlig, målmedveten och STOR jaktlust!

Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
Boss skäller räv i Norge
Nästa hund var Quizla. Hon var i ett konstgryt för tredje gången. Hon är bara ca 1,5 år gammal. Så därför har hon ännu inte hunnit träna så mycket. Men vad gör det när man heter Järvsöstigens Quizla?!?!
Knut sa: HELT OUTSTANDING!! Hon skulle lätt ha klarat ett sprängarprov på direkten!

Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
Quizla skäller räv i Norge
Varken Boss eller Quizla bydde sig om att det var räv istället för grävling, det var fullt ös som vanligt!

Sist ut var Twix. Han är precis 1 år gammal och har än så länge bara gjort en träning. Då han är i största laget hade han rejäla problem med den stående förträngningen (den liggande kom han aldrig till....). Men det gick i alla fall bättre och bättre för varje försök! Twix tog sig en rejäl titt på räven när han kom fram första gången innan han började vråla. Han såg ut att tänka; sådär har jag inte för mig att den såg ut sist :).
Han gillade INTE vattengraven, men han kom i alla fall igenom, efter stor tvekan, mycket lockande och gläntande på taket :). Men han har ju tiden för sig, han är ju ändå bara 1 år och verkar helt klart lovande!
Dessvärre blev det ingen film på Twix heller......

Jacko och Boss gjorde två träningar på förmiddagen och Twix och Quizla varsin. Sedan blev det lunch och vila för samtliga, även hundarna :)

På eftermiddagen blev det en till träning för alla hundarna innan det var dags att åka tillbaka till Sverige igen. 4 trötta och nöjda terrier kom jag hem med!

Förhoppningsvis blir det ett grytprov i Norge med Boss i slutet av juni!

0 kommentarer på Grytträning i Norge:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment