-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Rasspecial i Skara

Helgen den 27-29 maj var vi på rasspecial för Släthårig Foxterrier i Skara, rasklubben firade även 30 år!

Vi åkte ner redan på fredagen för att vara på plats. Skönt att slippa gå upp och åka så tidigt på lördagsmorgonen. Vi slöt upp med Bojje, Barse och Camilla i Kristinehamn. Och senare på plats i Skara med Marianne och Hasse, och Anki och Henrik.
Vi åkte ganska omedelbart iväg till Grythundklubbens konstgryt i Axvall för att träna lite inför söndagens grytprov.
Vi tränade både Quizla och Twix, och båda funkade riktigt bra!

Efter träningen kollade vi in våran bostad för helgen, och den såg ju inte riktigt ut som vi tänkt oss...Efter att vi packat in våra grejer och fixat hundarna, samlades vi vid den stora stugan som Marianne och Hasse hade. Där bodde även Bojje, Barse och Camilla.

Vi hade knytkalas och tog några öl.
En riktigt trevlig kväll!

Barse, Bojje och Camilla
Barse, Bojje och Camilla
Bojje föreläser! Camilla lyssnar.....
Bojje föreläser! Camilla lyssnar.....
Alla samlade!
Alla samlade!
På lördagen var det dags för utställning. Klockan 8 ringde väckarklockan, vi studsade INTE ur sängen. Men det var bara att gå upp. Göra sig i ordning, fixa hundar och få i sig lite frukost.
Klockan 10 var vi i alla fall på plats vid ringen.
Först ut av våra hundar var Höjdfallets Twix. Uppfödd av Christer Boije.
Han skulle möta kullbrorsan Höjdfallets Rulle.

Twix i väntan...
Twix i väntan...
Alla jaktfoxar och jaktmänniskor samlade på samma ställe
Alla jaktfoxar och jaktmänniskor samlade på samma ställe
Twix och kullbror Rulle
Twix och kullbror Rulle
Vi gör vårat bästa för att få hundarna att gå på ALLA fyra benen!
Vi gör vårat bästa för att få hundarna att gå på ALLA fyra benen!
Twix på bordet. Jätteduktig va han!
Twix på bordet. Jätteduktig va han!
Twix får sin kritik..
Twix får sin kritik..
Rulle på bordet
Rulle på bordet
Bojje och Rulle IN ACTION!
Bojje och Rulle IN ACTION!
Twix vinner juniorklassen för hanar!
Twix vinner juniorklassen för hanar!
Näst ut av våra hundar var Boss. Ingen av mig och Jonas ville visa "jordfräsen", så Marianne tog på sig äran, TACK Marianne!
Han gick faktisk rätt skapligt emellanåt :)

SEJ(gf)Ch Boss och SEUCh SEJ(gf)Ch Ingo V Helmeland
SEJ(gf)Ch Boss och SEUCh SEJ(gf)Ch Ingo V Helmeland
Marianne och Boss
Marianne och Boss
Boss kan ju faktiskt gå riktigt fint!
Boss kan ju faktiskt gå riktigt fint!
Boss på bordet
Boss på bordet
Ingo. Ingen lätt match att slå honom....
Ingo. Ingen lätt match att slå honom....
Riktigt snygg! Men som väntat blev han ju 2:a!
Riktigt snygg! Men som väntat blev han ju 2:a!
Efter att alla hanarna var klara så blev det en paus, och då höll klubben sitt årsmöte. Boss och Jonas fick mottaga diplom och blomma för årets bruksfox! Jätteroligt!!
Efter paus och årsmöte var det dags för tikarna. Och efter detta var det dags för avelsgrupper och uppfödargrupper. Twix skulle vara med i både avels och uppfödare och representera Kennel Höjdfallets och Bojje.

Avelsklass - SEJ(gs&gf)Ch Järvsöstigens Niska : Tobias Barse och Höjdfallets Gryta, Camilla Nilsson och Höjdfallets Rulle, Christer Boije och Järvsöstigens Niska, Angelica Andersson och Höjdfallets Twix.
Avelsklass - SEJ(gs&gf)Ch Järvsöstigens Niska
Tobias Barse och Höjdfallets Gryta, Camilla Nilsson och Höjdfallets Rulle, Christer Boije och Järvsöstigens Niska, Angelica Andersson och Höjdfallets Twix.
Uppfödarklass - Kennel Höjdfallets
Angelica Andersson och Höjdfallets Twix, Tobias Barse och Höjdfallets Gryta, Camilla Nilsson och Höjdfallets Rulle. Och till höger står Järvsöstigens uppfödargrupp: Marianne Jonsson-Hall och Järvsöstigens Sisqa, Anki och Järvsöstigens Quick, Christer Boije och Järvsöstigens Niska.
Uppfödarklass - Kennel Höjdfallets : Angelica Andersson och Höjdfallets Twix, Tobias Barse och Höjdfallets Gryta, Camilla Nilsson och Höjdfallets Rulle. Och till höger står Järvsöstigens uppfödargrupp: Marianne Jonsson-Hall och Järvsöstigens Sisqa, Anki och Järvsöstigens Quick, Christer Boije och Järvsöstigens Niska.
Som väntat kom jaktgrupperna sist.... Men den inbördes kampen i uppfödarklassen vann Kennel Järvsöstigen och Marianne. Grattis! :)

Äntligen över! Nu kunde alla slappa lite och umgås. Sedan blev det dusch i VARMVATTEN, men för vissa i kallt :)
Några öl och sedan iväg på finmiddagen inne i Skara på hotellet.

Utanför hotellet. Alla väntar på att få komma in och få mat. Vi var nog svälthungriga allihop tror jag!
Utanför hotellet. Alla väntar på att få komma in och få mat. Vi var nog svälthungriga allihop tror jag!
Bojje uppklädd till tänderna dagen till ära :)
Bojje uppklädd till tänderna dagen till ära :)
I väntan på maten... Och redan klockan 8 kollade Barse i glaset :)
I väntan på maten... Och redan klockan 8 kollade Barse i glaset :)
Hasse, Marianne och Bojje
Hasse, Marianne och Bojje
Barse och Camilla
Barse och Camilla
Henrik med dotter
Henrik med dotter
Anki
Anki
Bojje... Ingen ytterligare kommentar....
Bojje... Ingen ytterligare kommentar....
En liten drink efter maten blev det! :)
En liten drink efter maten blev det! :)
På söndagen blev det till att gå upp tidigt! Redan klockan 7 ringde det... Va än jobbigare att gå upp denna dag, trotts att det var grytträning och grytprov som gällde. Och nu skulle allt i stugan plockas ihop och ut i bilen innan vi åkte också. När allt var färdigt och hundarna var matade och rastade så anslöt vi med de övriga för att få i oss lite frukost innan vi skulle åka ut till grytet.

När vi kom ut till grytet tror jag resten av hela foxklubben redan var där. Oj va folk, och oj va foxar! Massor med människor som aldrig förr hade besökt ett konstgryt. Jätteroligt att så många passade på att åka dit för att se vad det handlade om. Och jag tror de flesta passade på att pröva sina hundar. Jag tror (och hoppas) att det var fler än en som fick sig en tankeställare denna dag, inklusive föregående dags domare! 
Det fanns faktiskt en och annan av utställningsfoxarna som det var RIKTIGT drag i! Jättekul!! Vad jag vet så var det minst två som tyckte att det var så roligt och hade så bra hundar att dom skulle börja med grytträning :)

Vi bestämde oss för att bara träna Twix, han skulle inte göra något prov denna dag. Twix har tidigare bara gått igenom den liggande förträngningen 2 ggr, på fredagens träning och träningen innan det i Hällefors. Och det gjorde han nu också, denna gång utan några som helst problem, även sandvallen fixade han galant! Han gick så bra att vi till och med funderade på att starta honom på prov, trotts att vi tidigare bestämt oss för att han ännu inte var riktigt färdig.
Quizla gick redan så bra så det kändes onödigt med någon träning för hennes del.

Klockan 11 var det dags för provanmälan. Vi hade gått och funderat hela morgonen och förmiddagen hur vi skulle göra med Twix anlagsprov. Vi blev mer eller mindre övertalade till att starta, och så fick det bli. Alltså, Quizla skulle starta på karaktärsprovet och anlagsprov för sprängare. Twix på karaktärsprovet och lika så han på anlagsprov, men för förliggare.

Klockan 12 var det provstart, och först ut var Järvsöstigens Sisqa.
Hon gjorde provet enligt skolboken och var godkänd.... ända tills hon hade skällt på hyllan och skulle hoppa ned därifrån, då körde hon fast. Dessvärre låg hon där till provtiden var slut, och hon blev tyvärr underkänd. Jättetråkigt!! Men nya tag Marianne!

Näst ut Höjdfallets Gryta. Hon for in direkt efter släpp, och fram till 1:an, där låg och hon jobbade jättebra i 3 minuter, men sedan när domaren vred undan grävlingen och plåtade så ville hon INTE bryta, hon låg och skällde på plåten tills provtiden var slut.
Mer träning och nya tag!

Nästa var Quizla. Jag kände mig ganska så säker på att hon skulle gå godkänt. Man kommer ganska långt med STOR jaktlust. Quizla for in och direkt fram till 1:an och låg på jättebra, hon spontanbröt jättefint och fortsatte sedan till 2:an, där kom hon inte igång med skallet direkt, men när det sedan släppte så var det fullt ös! Efter att ha varit ut några gånger så hittade hon hyllan, direkt när hon tog gången ned så kände jag, YES! Nu är hon GODKÄND! Hon hoppade upp direkt, men sedan låg hon tyst och psykade grävlingen i flera minuter, det enda hon gjorde var att pipa lite och slicka på gallret.... Hon bröt sedan och kom ut, Jag visade in henne, men hon hittade inte hyllan fler gånger. Provtiden tog tyvärr slut och hon blev inte godkänd. Jävla skit!! Så oerhört besviken blev jag! Men det är inte mycket att göra åt.... Bara att starta igen och hoppas på det bästa! Men det blir ingen mer träning för Quizla, hon verkar ha tröttnat på gallret, hon går inte på det längre. Inte bara positivt med skarpa hundar....

Nu var det Höjdfallets Twix tur. Hans prov gick inte alls bra! Han gick inte ens igenom den liggande förträngningen.... Han sprang bara fram och tillbaka på hyllan och 2:ans gång hela provtiden. Han är INTE färdig för prov än. Vi skulle inte ha startat honom, som vi sa från början!

Nästa hund var Micke Bråtners egenuppfödda fox. Den blev dessvärre inte heller godkänd.
Alltså, ingen hund gick ett godkänt anlagsprov!! Jag har aldrig tidigare varit med om det...

Efter detta var det karaktärsprov som gällde. Det var några av utställningsfoxarna som startade på provet, och flera stycken blev godkända efter bara 1 träning. Jätteroligt, och stort grattis till er!!
Det blev stor lättnad när Gryta, Twix, Quizla och Rulle gick godkänt!!
Tyvärr blev Quizlas kullbror Qvick inte godkänd..... Det är bara att fortsätta träningen och pröva igen! Fortsatt lyckat till till er!

Det blev prisutdelning till ALLA!
Höjdfallets Gryta blev utsedd till provets bästa hund! Grattis Barse!
Och Quizla blev provets andra bästa hund! Alltid nåt... Men besviken var man när vi satte oss i bilen för hemfärd....

Men sammanfattningsvis, en MYCKET TREVLIG HELG!!!

TACK TILL ALLA SOM GJORDE HELGEN TILL VAD DEN BLEV!!

0 kommentarer på Rasspecial i Skara:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment