-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Utställning och livräddning

Klockan 8 i lördags drog vi iväg mot Vålberg och terrierutställning. Denna gång var det Twix (o)tur, han var anmäld i unghundsklass. Han kan tyvärr inte gå jaktklass eftersom han ännu inte gått något godkänt grytanlagsprov. Vi var för ovanligheten framme i tid! Resultaten för Twix blev ett; Very Good. Hm, aningen besviken är jag faktisk, hade verkligen hoppats på ett Exellent.... Men man ska väl vara glad ändå, det hade ju faktiskt kunnat sluta med ett Good...

På väg ner till utställningen ringde Mattias i från Torsby och undrade om vi hade tid att hjälpa en bekant till honom, de hade nämligen en hund som var fast i ett gryt.
Det visade sig att det var en Jack Russell Terrier, en tik, som hade varit inne i grytet sedan kvällen innan. Dessutom varken skäller hon vid kontakt eller hade någon grytpejl på sig (!!!).
Vi bestämde att vi skulle åka raka vägen hem så fort som möjligt efter utställningen och rycka ihop hundar och grejer. 

Klockan 13 ungefär var vi framme vid grytet, och jag tror hela byn var där för att titta och hjälpa till med grävning.
Förhoppningarna att hunden fortfarande skulle vara vid liv var i stort sett obefintliga. Men det kunde ju ändå vara skönt att få upp hunden, se vad som hade hänt, och att vara helt säker på att hon var död. Som om inte allt detta vore nog, visade det sig även att han som hade släppt ner hunden i grytet, hade lånat den av sin syster(!)

Vi hade redan på väg till Torsby bestämt att det var Jacko vi skulle pröva med, han brukar gå bra ihop med andra hundar (om hon mot all förmodan skulle visa sig vara vid liv...) och så kommer han upp igen även om han skulle få kontakt. Quizla och Boss kändes ganska uteslutet, men vi tog med dom för säkerhetsskull, man vet ju aldrig :-).

Det var ett riktigt STORT och DJUPT gryt! Men ganska omgående markerade Jacko någonting, han skällde, men inte riktigt som när han har kontakt med en grävling, och han kom ut nästan direkt. Han gick in fler gånger, men det blev alltid på samma sätt.... Vi bestämde oss för att göra ett nedslag där Jacko markerade, en vild chansning, men något måste vi ju hitta på.... Pejlen visade knappt 12 fot när vi började.

Efter någon timme gick jag och Jonas och tog oss varsin smörgås vid bilen, och när vi stod där och tuggade som bäst var det någon som vrålade; HON ÄR UPPE!! HON ÄR UPPE!! Vi sprang ner till grytet, och visst, där stod det en liten russelltjej. Hel, pigg och förhållandevis ren. HELT OTROLIGT!!!!!
Hon hade tagit sig ut ur grytet för egen maskin, ut genom grytgången.

Man har ju ingen aning, men en gissning är;
Hon har gått ned i grytet, fått kontakt med grävling, men inte legat på tillräckligt bra så grävlingen har så småningom tröttnat och grävt in sig. Istället för att gräva igenom sandvallen eller gå ut ur grytet, så blev hon trolligtvis kvar bakom vallen och bara låg och passade. Aningen envis (korkad?).... Men en förliggare kan vi nog utnämna henne till i alla fall :-).

Vi bestämde oss för att fortsätta jaga gryt under eftermiddagen, det fanns ju några timmar kvar, och allt slutade ju så bra med tiken. De vi var och hjälpte brukade inte jaga gryt, så de fick fundera en stund på vart det kunde finnas gryt. Vi var och kollade ett bra gäng med gryt, några såg RIKTIGT lovande ut, men tyvärr, ingen kontakt....
Vi bestämde oss för att köra en repris lite senare under hösten, ska bli riktigt kul det!

På söndagen hade vi sedan en tid tillbaka gjort upp grytjakt på våran egen mark. Vi har inte så många gryt, och djupa är de dessutom, men det kan ju vara roligt att jaga dom ändå. Av de vi hade bjudit in var det bara Andreas (Jonas farbror) som dök upp. 

Jag, Jonas, Andreas och Ebba mötes vid Täppevi (fotbollsplanen i Sunnemo) strax efter klockan 9. Vi kollade 2 små gryt först, det ena var välanvänt, men ingen hemma denna dag. Efter detta var det dags för det stora, gamla, väl(Ö)kända grytet. Och OJ! Hur det såg ut!! Massor nytt utgrävt, i nästan alla gångar. Och alla hundarna var tokiga (Jacko, Quizla och  Boss). Vi släppte Jacko för att kolla av grytet. Han flög in direkt! Efter en god stund och ständigt sök av Jacko, med lite hjälp av Quizla, kunde vi konstatera att grytet var tomt... Konstigt, måste vara på picknic eller nåt...

Men det var nog lika bra, under tiden vi var vid det stora grytet började det hällregna, och ingen hade lämpliga kläder, inte ens Ebba. Och många timmar grävning utan regnkläder för Ebba kan inte sluta bra...

Nya tag!!

0 kommentarer på Utställning och livräddning:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment