-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Hare?

Strax efter att vi (jag och Jonas) hade åkt imorse ringde jag upp Sven för att säga att vi var lite sena. Fick då reda på att jakten på Torpet hade blivit inställd, pga att det inte hade kommit in några anmälningar....

Efter att vi diskuterat en kort stund bestämde vi oss för att bli hemma på Sunnemoskogen istället. Först åkte vi en runda för att se om vi kunde få se någon hare till Greven (Jonas schillervalp) elller någon räv till Gytha.
Inget av det dök upp. Så vi bestämde oss istället för att åka och släppa Maja och Kaisa.
Jag gick med Maja, och hon hittade slag ganska omedelbart efter släpp. Hon började reda ut, men rätt va det va så kom en skallserie på ca 10 skall och så kom hon tillbaka till mig. Och efter det ville hon inte gå ifrån mig. Jag försökte vänta ut henne, men hon ville inte reda ut nåt mer, inte gå ifrån mig och hon sprang och tittade på mig hela tiden. Jag misstänker stark att vargen va inblandad på ett eller annat sätt i hennes beteende....

Jag bestämde mig för att flytta mig en bit, ca 500 m. Och efter en stund kom hon igång med söket igen. Och ganska snart hittade hon slag igen, hon började reda ut, släppte till och med väckskall, och efter ca 45 min kom upptaget.

Jonas som under tiden var ute med Kaisa hade inte tagit upp nåt, så han bestämde sig för att koppla henne och komma bort till oss iställlet och passa för Maja. Han hade tänkt ut ett lämpligt ställe att stå! Men att koppla Kaisa är lättare sagt än gjort.... Drevet gjorde några krokar, sedan gick det över vägen, PRECIS där Jonas hade tänkt ställa sig! Såååå typiskt! Men ja ja sa vi, det blir fler chanser bara hon håller i. Men ungefär då fick jag se att drevet gick rakt över ett känt gryt. Hmm... Kan det va räv tro...?! Men nej, det va ju hare hon hade hållit på att rota med när hon tog upp, och hon driver ju i stort sett bara hare. Det råkade nog bara gå förbi grytet ändå.
 
Drevet fortsatte och det gjorde några ganska vida bukter, med det höll sig i skapligt närområde. Hon fick en tappt i en kraftledning, och när hon fått upp igen, gjorde det ännu en bukt, men sen drog det i väg lite längre runt ett berg. Och Maja gick ur pejlen. Men Jonas sa att hararna brukade gå uppe i det berget och att det mycket troligt skulle vända tillbaka. Bara att vänta! Men efter en god stund och det fortfarande inte hade kommit tillbaka och ingen Maja på pejlen så började jag bli fundersam. Jag gick ner till bilen och skruvade på bilantennen, som det är betydligt längre räckvidd på än den vanliga, för att kunna se vart det hade tagit vägen. Men fick inte in henne trotts det! Då förstod jag att det hade dragit iväg en bra bit!!

Bara att sätta sig i bilen och börja åka...
Efter några km fick jag in henne, pejlen visade att hon befann sig ytterligare 3,5 km längre bort! Det fanns en anledning till att det hade gått över grytet till en början!

När jag kom bort till Maja hade hon brutit och var i en väg. Antingen hade hon brutit när hon kom ut i vägen eller så hade det gått i gryt, men det får vi aldrig veta....
Drevet blev iaf nära 3 timmar lång! Hur lång hon gick vet jag inte då hon var ur pejlen lång tid under drevet...

0 kommentarer på Hare?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment