-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Rävjakt i Troms - Ungdomsläger i Bardu

Tidigt i fredags morse åkte vi mot Gardermoen, dags att flyga till Tromsö igen för att vara hundförare på ungdomsläger i Troms, denna gången gick lägret av stapeln i en kommun som heter Bardu.
Tack och lov gick det bättre på flygplatsen denna gång, men var också betydligt bättre förberedd och hade mer tid på mig! Jag hann till och med äta lunch innan jag klev på planet. Alla hundarna skötte sig kanon på Gardemoen, skönt att dom är så enkla att ha med sig.

Tjabo, börjar bli "världsvan" herre.
Tjabo, börjar bli "världsvan" herre.
Klara för transport till planet!
Klara för transport till planet!


När vi kom fram till Tromsö blev vi upphämtade av Morten, för vidare transport en bit söder ut och samling för lägret
På plats mötte vi upp alla ungdomar och Ottar, som är ledare för lägret. Direkt på kvällen blev det teori och lite mat, sedan åkte alla utom jag och hundarna ut på lockjakt. 

Tjabo hittade direkt en fin sittplats, en "tron" med utsikt över hela lokalen.
Tjabo hittade direkt en fin sittplats, en "tron" med utsikt över hela lokalen.
Vega tyckte det va kallt så hon värmde sig på byggfläkten.
Vega tyckte det va kallt så hon värmde sig på byggfläkten.


Även morgonen efter ägnades åt lockjakt. När dom kom tillbaka från den fick jag rapport att det såg väldigt dåligt ut med rävspår, och ingen räv hade setts. Berodde troligen på det dåliga vädret. Vi åkte ändå ut till marken där vi skulle släppa Tjabo och började spåra, men tyvärr fanns inga bra att finna. Tillslut släppte vi ändå Tjabo på frisök, trots att han gjorde några hyfsade sökturer hittade han inga spår.

Så det va bara att åka tillbaka mot boendet igen. Hoppas på bättre väder och att rävarna skulle röra lite mer på sig nästa natt! Väl där blev det lite vila och sedan matlagning och middag, "ribbe".
Middag lördag kväll
Middag lördag kväll
Trots att dom är jakthundar är dom ändå världen goaste!
Trots att dom är jakthundar är dom ändå världen goaste!

Ungdomarna och Ottar åkte ut på lockjakt igen på kvällen. Jag och hundarna blev kvar.

Det är slitigt att va på läger när man bara är 5,5 månader gammal!
Det är slitigt att va på läger när man bara är 5,5 månader gammal!
Min och terriernas sovplats för helgen
Min och terriernas sovplats för helgen

Vädret vände och blev bättre under natten. På morgonens lockjakt va räv synlig, men ingen skjuten och många spår observerades.
Det va inte möjligt att släppa på synobs, så det blev att åka och släppa på ett av spåren. 
Ungdommarna ställdes ut på pass och jag släppte Tjabo. Spåren som setts va för gamla, de tog han inte. Men han påbörjade en söltur och då hittade han bra slag. Han började plocka i spåren och började väcka. Efter en kortare bit va räven på benen! Drevet buktade bra! Flera av ungdomarna och Ottar fick se räven, men ingen fick något bra skottillfälle. Drevet flyttade sig lite, och började bukta strax intill mig, i en granplantering. Och rätt som de va dök räven upp hos mig! Fast en klipphylla ner, jag såg bara huvudet. Eftersom den va inom bra håll sköt jag ett skott, tyvärr träffade det inte tillräckligt bra. Tjabo låg ca 1 minut efter. 

Utsikt från mitt rävpass
Utsikt från mitt rävpass
Strax här nedanför kom räven
Strax här nedanför kom räven

Drevet fortsatte. Men efter ca 200-250 m från mig tog det tvärstopp och Tjabo tystnade. Jag klättrade/kanade ner för bergssidan och skyndade dit för att titta vad som hänt, och precis som jag trodde hade räven gått i gryt. Jag rapporterade till de övriga om vad som hänt. Jag fick besked om att vänta vid grytet så skulle de komma dit med Jacko.

När alla dykt upp blev det passutställning runt grytet, och lite direktiv om va som gällde. Jacko släpptes och fick nästan omgående kontakt med räven! Efter ca 5-10 min kunde jag konstatera att räven va låst i en ängång, trots att Jacko gjorde några snabba brytningar och sök av nya anfallsvägar. Då bestämde jag mig för att kalla in Jacko, han kom som vanligt direkt till mig. Då tog det inte många sekunder innan räven va ute! Några välriktade skott och räven blev kvar på plats!

IBLAND GÅR ALLT SOM PÅ RÄLS!
GRYMT NÖJD MED MINA GRABBAR, JACKO OCH TJABO SOM GJORDE RIKTIGT BRA JOBB!!
OCH STORT GRATTIS TILL EMIL SOM FICK SKJUTA SIN FÖRSTA GRYTRÄV!
Det blev dessutom räv nr 2 som han fick skjuta för mina hundar, för det va nämligen han som lyckades fälla drevräven för Tjabo när vi va uppe i april!

Jacko har fått ett par medlemmar till i sin "fan-club".
Jacko har fått ett par medlemmar till i sin "fan-club".
Jag och Jacko
Jag och Jacko

Vi provade ett släpp till, men Tjabo hittade inga mer bra spår. Tillbaka till stugan för mat, packning och städning. Väl klara styrde vi norr ut, mot Nord-Reisa. Framme hos Ottar i Storlett blev vi uppmötta av Morten för vidare färd mot Storvik där vi ska va resten av dagarna. Där träffade jag Kirsti och Viggo som har mamma till Vega, hon heter Emma. Roligt att träffa alla igen!

Jag tror och hoppas att alla ungdomar som va med på lägret va nöjda med helgen! De flesta fick uppleva drevjakt, och alla fick vara med på grytjakten.

TACK TILL ALLA SOM DELTOG! 
OCH STOR TACK TILL OTTAR OCH TURA AS!!1 kommentar på Rävjakt i Troms - Ungdomsläger i Bardu:

Kommentarer RSS
Ottar Remmen on den 30 november 2015 22:15
Ei super helg! Gode hunder og flott jakt. Takk for samarbeidet. 😀
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment