-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

3e gången gillt!

-8 grader, sol, en brasa, en tekopp och en stövare som går på slag... Det enda som saknades idag va ett upptag!
I två omgångar på två olika ställen hittade Tjabo harslag som han gick på, men tyvärr inget upptag på nåt av ställena. Han kopplades efter ca 1,5 timme bägge gångerna. 
Va en väldigt begränsad yta som hararna hade rört sig på, ca 200x300 m. Verkade trycka STENHÅRT!
Hade dessutom med en gäst idag som ville höra stövardrev. Men men, så är jakten.

Mitt på dagen kom ett meddelande från en kompis vars duktiga stövare Seppo drivit in en räv i gryt. Vi bestämmde oss för att åka bort till dom och prova Jacko. 
Fulla av förhoppningar tar vi Jacko, bössor och verktyg och börjar gå mot grytet.
När vi har ca 150m kvar ser vi räven smita?! Fan också! Stövaren tar efter räven, och strax är det drev igen!
Under tiden har vi fått meddelande om en annan räv i gryt för en annan stövare. Vi bestämmer oss för att åka och prova på den under tiden Seppo driver på den första.

Väl framme konstaterar jag rätt snabbt att jag varit vid det grytet en gång tidigare, och det är inget favoritgryt om man säger så. Först provas en ung JRT hane, Harry. Men tyvärr sviker modet, och grytet är inget för en nybörjare.
Vi byter hund till den något mer rutinerade Jacko. Det är steningt och TRÅNGT! Men efter lite om och men får han kontakt. Det går runt en del, lägger sig vid trånga passager.
Vi får då meddelande om att första räven gått i gryt igen för Seppo.
Bestämmer då att vi ska avsluta vid detta gryt och åka till nästa, för den räven ligger under ett uthus, och det låter betydligt enklare. Men Jacko är ju inte den som ger ut i första taget. Allt händer rätt fort, vi hör att räven blir väldigt rörlig, Jacko ligger på bra. Ett par intar pass och strax efter kommer räven i 170! Tyvärr skjuts det bom på räven. 
Sur terrier. Jag fångar in, och så åker vi vidare.

Väl framme vid uthusen möter vi upp fler folk, nu börjar det bli många passkyttar. Först släpps den unga Harry. Han verkar veta vad som gäller och vad som ligger under uthuset, men tyvärr sviker modet igen.
Hämtar Jacko istället. Känns lätt som en plätt med uthus! Släpper, och förväntar mig kontakt inom nån sekund. Men kontakten uteblir. Då öppnar jag en dörr och går in istället, Jacko blir med. Han markerar direkt vart räven ligger. Och efter att ha hoppat på golvet och rotat runt lite och Jacko skällt som en tok, far räven ut! Det saluteras hej vilt! Räven träffas, men inte nog bra. På med Seppo igen, efter ett mycket kort drev går det under igen, under ett annat uthus på SAMMA GÅRD?! Mycket troligen har vi nu att göra med en skadad räv.

In med Jacko igen. Efter en del bök får han kontakt. Men nu har han övergått i "eftersöksläge" och är okontaktbar. Räven ska dö!
Efter en bra stund får vi läge under uthuset och kan (nästan) avsluta. Tyvärr tar skottet dåligt. Räven dras ut och vi kan avsluta på utsidan.

BRA JOBB AV HUNDARNA IDAG! Mindre bra skytte!
Men en mycket rolig och händelserik sådan!
Tack alla inblandade för idag!


SEJ(gs)Ch Russelskogens King Jacko

0 kommentarer på 3e gången gillt!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment