-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Lyckad förmiddag i Sutterhöjden

Det var "Oxhälja" i Filipstad under helgen, och då är det obligatoriskt att åka in till mormor och morfar och träffa släkten, äta kålsoppa och gå på marknad.
Lördag blev inbokad för detta. Men det kändes onödigt att slänga bort en hel jaktdag, så vi bokade in stövarjakt hos Niklas och David i Sutterhöjden på förmiddagen.

Vi träffades strax före 7 vid brasan och gjorde upp hur vi skulle lägga upp morgonen, 2 extra passare fick vi med oss denna morgon. 
Vi drog iväg och passarna ställdes ut längs en väg och jag gick ut med Tjabo. Släppte honom nästan direkt från bilen. Och han hittade slag direkt. Gick och plockade i slagen ca 15 min innan upptaget kom! Drevet buktade väldigt trångt och fint! Jag var riktigt nära vid 2 tillfällen, och den 3e fick jag se en skymt av räven på 10 meter, då tog jag tillfället i akt. Tyvärr blev inte räven kvar på plats, det va extremt tätt, väl tätt även för ett hagelskott. Drevet fortsatte, det passerade Jonas och Alve mycket nära, men dom såg aldrig räven. Sedan gick det raka vägen i gryt. Skadeskjuten...??

Tjabo lämnade grytet direkt och tog bakspåret tillbaka. Men efter bara en kort bit kom han på nya slag och strax därefter hade han tagit upp! Det gick i samma löpor som första drevet, och snart buktade runt mig igen, men denna gång såg jag aldrig drevdjuret. Detta drev blev kortare än det första, och det slutade vid samma gryt som det första. Kunde det verkligen vara så bra att vi hade 2 rävar i samma gryt...?!?

Vi bestämde oss för att samlas vid bilarna. Vi väntade in Tjabo och tog med honom, Jacko och grejer och gick mot grytet, som bara låg 300 meter från bilen.
Väl framme kunde vi konstatera att det var en kolbotten med ganska många hål, varav några riktigt välanvända och grytet var allmänt slitet. Vi ställde ut oss och släppte Jacko, ca 10 sekunder efter att han försvunnit under jord flög första räven ut! Den blev kvar på plats. 
Denna hängde vi efter en stund upp i ett träd och mande ner Jacko ännu en gång i grytet, om det nu kunde vara så att det låg ännu en räv där. Jacko var tveksam till att gå ner. Men efter en stund hade han kontakt, och bara någon minut senare flög räv nummer 2 ur grytet! Tyvärr blev denna skadeskjuten och fortsatte iväg. Vi släppte omedelbart iväg Tjabo, som satt bunden bredvid grytet. Inga tveksamheter här inte, fullt drev direkt! Det dröjde inte många minuter innan den låg i ett nytt gryt, bara 700 m från det första.

Vi gick tillbaka till bilarna och sedan vidare mot nästa gryt, vi hade även med spadar denna gång, eftersom då dom blivit påskjutna sällan vill lämna grytet igen. 
Väl framme ställde vi ut och släppte Jacko, kontakt direkt. Efter några minuter började jag pejla, då jag misstänkte att det låg still. Och mycket riktigt, tvärstopp på 3 fot! Bara att börja gräva. Vi kom ner på bara några minuter, ren sand att gräva i. Och Jacko hade räven i en ändgång, vi blockade, tog upp Jacko och kunde sedan avsluta.

Vilken förmiddag! Strax efter kl 11 hade vi bärgat 2 stycken rävar! 
TACK FÖR JAKTEN NIKLAS OCH DAVID!


Det blev korvgrillning och lite prat innan vi åkte vidare mot Filipstad och Oxhälja. Där det blev karusellåkning och godis.
Sen den obligatoriska kålsoppan och fikan med färska munkar hos mormor och morfar.
Alla var mycket nöjda med dagen!Framtidshoppen Elsa och Ines kollar in räven, och intresset verkar det inte vara nåt fel på!

1 kommentar på Lyckad förmiddag i Sutterhöjden:

Kommentarer RSS
Bo on den 4 september 2016 21:44
Herlig fortelling om en dag full av action. Ikke overrasket av det, har jo opplevd deg og Tjabo på grevlingjakt. Fantastisk hvilken jaktlyst dere har, jeg blev veldig imponert av det ekvipaget😊
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment