-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Årets sista släpp

Igår söndag gjorde jag ett släpp med Tjabo hemmavid, i Gunnarskog. Men kom inte ut förrän vid 13-tiden, det spöregnade och blåste hela morgonen och förmiddagen, så vi tog en lång välförtjänt sovmorgon först.

Jag hade även med mig Vega ut så att hon skulle få röra på sig, och som grythund ifall han skulle hitta en räv som gick i gryt. Hon behöver all träning hon kan få!

Jag tog en mysfrukost i skogen på en stubbe medans Tjabo låg ute på sök. Han hittade inget, så vi gick vidare längs en traktorväg. Vid närmare 14.30-tiden hittade han slag, och kort därefter kom upptaget! Jag ringde Jonas, som jobbade hemma, han sprang och ställde sig på pass. Drevet buktade fint i knappt en timme innan det tog stopp. 


Jag åkte först hem med Vega och diskuterade med Jonas. Vi gjorde upp att jag skulle gå upp med Tjabo och kolla om det va ett gryt, och hur det såg ut. Sagt och gjort, jag och Tjabo knallade uppför berget. Väl framme hittade jag en enkelpipa under en stor sten. Jag ringde Jonas som kom upp med Jacko. Jag tyckte inte att det var ett lämpligt nybörjargryt till Vega. Jacko släpptes, men tyvärr hade räven redan dragit från grytet. Så vi fick tyvärr gå hem tomhänta denna gång. Men jakt är ju jakt, säger dom...
Båda helgens jakter med Tjabo gjordes för att han skulle bli halt igen för att veterinären bättre skulle kunna se vart hältan satt, vi var ju där i torsdags och kollade upp honom, men då gick det inte att se mer än att skadan satt någonstanns i Karpalleden, handleden. Dom tog då även en röntgenbild, men inga skador eller pålagringar fanns att hitta på skelettet. Vi var hos veterinären idag, måndag igen för att kolla honom. Denna gång kunde han se att skadan sitter i mjukdelarna av tassen. Närmare bestämt på utsidan och under kanten av stora tramdynan. Tjabo ordinerades vila resten av året, för att sedan sättas igång igen. Väldigt tråkigt! Men ändå positivt att prognosen ser ljus ut för framtiden! Han har mycket kvar att ge!

0 kommentarer på Årets sista släpp:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment