-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Jakt med Schiller

I fredags eftermiddag åkte jag till Sunnemo och hämtade min dotter Ebba, hon skulle va hos mig hela helgen, och vi hade bestämt att vi skulle jaga. Eftersom Jonas hade åkt iväg för att jaga vildsvin med sin Gråhund Nova, så hade jag även hans pojkar Erik och Alve. 
Vi åt tacomiddag på fredagkvällen innan Jonas åkte iväg, sen va det bus och fredagsmys på kvällen. Men jag fick även hjälp av barnen att städa ur hundkojan efter Gizmo som åkt hem tillbaka till Anna, jag är för stor för att komma igenom luckan. Sen fick det bli kvällen.

Vi hade först sovmorgon på lördagen, och sen åt vi en mysfrukost hemma innan vi åkte ut i skogen för att träna Elsa. Vi hade en "mysjakt" som Ebba brukar kalla det när vi tränar valpar/unghundar. Och vi hade faktiskt en mysig eftermiddag i skogen. Barnen klättrade på stenar, täljde och hjälpte till med brasan. 

Vihade med oss korv som vi grillade och advetsfika och oboy.

Söket på Elsa blir bara bättre och bättre, hon drar i väg både längre ifrån mig, men framförallt längre tid för varje gång vi är ute. Men mycket jobb återstår...
Tillslut tvingades vi åka hem pga mörkret, dagarna är korta nu!


Direkt efter skogsturen åkte vi till köpcentret i Charlottenberg. Ebba önskar sig ett nytt jaktställ i julklapp, och det kändes säkrast att hon fick prova ut storlek och välja färg själv. Hon blev jättenöjd! Hon ville ha det på sig direkt ifrån provhytten, dom skrattade gott i kassan  i alla fall. Bild på Ebba iklädd stället kommer nog vid ett senare tillfälle, glömde bort att ta.

På söndagen åkte vi allihopa till Jonas mark utanför Charlottenberg för att jaga. Vi släppte Elsa först för att hon skulle få träna.
Vi hade med oss korv och bröd till lunch, och när vi gjorde upp brasan släppte vi Tjabo för att han skulle få springa lite, ett "motionssläpp". Jag hoppades att han inte skulle få upp nåt eftersom klockan va ca 13.30 då. Han borde vila ett par veckor till, men har får ju spunk av att bara stå, så han fick iaf komma lös lite. Men jag hade visst förträngt lite att han är ganska fenomenal, och det dröjde inte länge innan upptaget kom! Hm... ja ja... Räven buktade hyfsat bra, vi var riktigt nära att kunna skjuta ett par gången innan det sen drog iväg en bit. 
Efter ganska exakt 2 timmar hade räven lessnat på Tjabo och kröp in under ett uthus, ca 3 km från upptaget. 

Tjabos hela drev
Tjabos hela drev
Uthuset där räven kröp under
Uthuset där räven kröp under
Tyvärr kunde vi inte spränga räven just där. Typiskt! Det började även mörkna, så vi packade ihop och åkte hemåt.

Efter jakten skjutsade jag hem Ebba till hennes pappa i Sunnemo igen. Hon var mycket nöjd med helgen!
På väg hem blev jag så hungrig, så jag gick in på en affär i Sunne för att handla, och då hittade jag nåt helt nytt!
Vit chocklad (allergisk mot brun) med lakrits och hallon, jättegod!

När jag sedan va hemma tillbaka igen blev det mat och utfodring av hundarna. Sedan åkte jag ut en tur med Elsa och spårade, hade nämligen kommit jättefin spårsnö under eftermiddagen/kvällen. Och oj vad rävarna hade sprungit! Jag släppte henne på ett lämpligt ställe. Ca 2 km gick vi och spårade, men kom aldrig ikapp. Hon har absolut intresset för räv! Men inte självförtroendet än att ta sig an kalla spår. Hon drag iväg ett par hundra meter, sedan kommer hon tillbaka. Klockan började dra iväg, så när vi kom till bilen tänkte jag bara kolla till hur det spg ut vid våran rävåtel, sedan åka hem och lägga mig. 

På vägen till åteln fick jag se 2 rävspår som ledde i riktning på mot åteln, och nästan framme fick jag se att det blinkade till i ett par ögon som sedan försvann. Ha ha en räv! Jag hade kört ikapp den ena av rävarna jag såg spår efter. Vilken tur. Jag stannade och gick och släppte ut Elsa. Utan minsta tvekan, och med mycket stor iver tog hon sig an rävspåret med ett rungade drevskall!! Det drog iväg uppåt berget. Hon drev på väldigt fint, och med bra fart, men utan att förspringa sig. Efter ca 1,5km vände hon och kom tillbaka. Bröt hon eller gick det i gryt...? För mörkt och för sent att ta reda på. Jag åkte i alla fall hemåt med ett stort leende på läpparna!


0 kommentarer på Jakt med Schiller:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment