-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Grytjakt

Sammanfattning av jaktsäsongen 2015/2016

Då var jaktsäsongen till ända för mig och hundarna.
Det har blivit ovanligt få vilt skjutet, mest beroende på att jag bara haft en terrier igång. Men den enda, SEJ(gs)Ch Russelskogens King Jacko har som vanligt hållit samma höga nivå, trots sin ålder.  
Jag är även mycket nöjd med Tjabos prestation! Tyvärr hade han lite skade-, och sjukdomsproblem, även riktigt kasst väder och före, som gjorde att han inte kunde gå hela säsongen.

Skön dag på skogen hemma

Efter dagen i Koppom va det ganska skönt att sitta vid brasan på en vändplan och äta frukost på skogen hemma.

Hade hyfsade rävspår vid första åteln jag kollade. Men inte nog bra för att han skulle ta sig ann dom. Gick åt det hållet spåren drog iväg, men avbröt när jag kom ner till älven och fick se isen. Isen låg ca 5-10 m på varje sida längs älven, med snö på. Tjabo sprang omkring på den helt obekymrat!

3e gången gillt!

-8 grader, sol, en brasa, en tekopp och en stövare som går på slag... Det enda som saknades idag va ett upptag!
I två omgångar på två olika ställen hittade Tjabo harslag som han gick på, men tyvärr inget upptag på nåt av ställena. Han kopplades efter ca 1,5 timme bägge gångerna. 
Va en väldigt begränsad yta som hararna hade rört sig på, ca 200x300 m. Verkade trycka STENHÅRT!
Hade dessutom med en gäst idag som ville höra stövardrev.

Det rullar på

Efter en härlig vecka i nord-Norge va vi då tillbaka hemma i Värmlands djupa skogar igen.
Ebba kom till mig i fredags, då fixade vi tacos och så blev det glass till kvällsmyset.
Under helgen som gick tog vi "jaktledigt", va ändå så kasst väder. Sen va det nog skönt för Tjabo att vila lite efter jakten där uppe.

Passade på att baka lussekatter med mamma och Ebba istället. Gott blev det!

I onsdags åkte jag till skogen hemma och släppte Tjabo, han hade vilat nästan en vecka då efter resan.

Rävjakt i Troms - Ungdomsläger i Bardu

Tidigt i fredags morse åkte vi mot Gardermoen, dags att flyga till Tromsö igen för att vara hundförare på ungdomsläger i Troms, denna gången gick lägret av stapeln i en kommun som heter Bardu.
Tack och lov gick det bättre på flygplatsen denna gång, men var också betydligt bättre förberedd och hade mer tid på mig! Jag hann till och med äta lunch innan jag klev på planet. Alla hundarna skötte sig kanon på Gardemoen, skönt att dom är så enkla att ha med sig.

Lyckad start på grytsäsongen!

Klockan 7 igår morse ringde väckarklockan, dags för grytjakt!
Åkte hem till min mor vid 9-tiden, fick hjälp att lyfta på takboxen av henne innan hon skulle iväg på jobb. Måste ju ha nåt att köra spadarna och spettet i.
Ca klockan 12 var vi ute på plats i skogen. Jag och Ebba, Niklas med sin son David, och 2 gubbar till, varav en hade sin son på 5 år med. 

Först kollade vi ett riktigt djupt gryt som ligger i en kulle. Niklas och David hade rekat bra och visst rätt bra vilka som var aktiva.

Nu flyter det på!

Idag vaJackopå återbesök till veterinären i Mjönäs. Han är nu FRISKFÖRKLARAD! Jippi!! På onsdag blir grytpremiären för oss. Nu kör vi så det ryker! FoxenSelmakommer att vara med så mycket det går på "prao".
Märtha kommer att vila under HELA sin dräcktighet. Hon kommer alltså inte jaga förrän valparna har flyttat, eller hon har konstaterats gått tom.Grytpremiären va ju egentligen i lördags den 1a augusti.

Grytjakten hänger lite löst

Fram tills för ett par dagar sen va juJackosjälvskriven på grytpremiären. Han har ju i så många år varit min klippa, som alltid finns där och fixar "allt"!
Igår och idag har jag mest gått runt och oroat mig för Jacko. Hur han mår, vad som är fel och hur det kommer bli... Skönt att ha fått honom undersökt nu i alla fall, så att man vet att det inte är nåt akut fel. Vad som händer sen får vi ju se.

Gott Nytt År!

Nu kanske vissa undrar om jag har gått och fått solsting?! 
Nej då, det nya jaktåret börjar idag! Jaktåret 2015/2016.
Det är även exakt 1 månad kvar till grytjakten och jakt med ställande hund på grävling börjar!
Ja det närmar sig med stormsteg!

Börjar bli dags nu att kolla över utrustningen och alla prylar. Köpa nytt, komplettera, laga mm.
Träningen med hundarna pågår för fullt! Det har blivit mest cykelträning med dom.

Besök från Sundsvall

Marianne från Kennel Järvsöstigen kom på fredagskvällen. Med sig hade hon foxtiken J  Järvsöstigens Sisqa och den blivande fodervärden till sin nya valp (som de skulle hämta upp på måndagen) Toni.
Det blev lite mat och prat på kvällen innan det blev sängen. Vi skulle upp tidigt morgonen efter och iväg på stövarjakt på räv.
 
Dessvärre hade vi inte tillgång till så stor mark som man hade kunnat önska på lördagen, så vi bestämde oss för att släppa endast finnstövartiken Kaisa.

Helg

Under helgen hände det mycket!
 
Vi började lördagen med att få ett samtal om ännu en grävling i fälla.
Bara att gå ur sängen och börja på med allt.
Det är ju en del som ska göras på morgonen med alla hundar.....

När allt väl var klart så åkte jag iväg för att fixa grävling medans Jonas gav Ebba frukost och fixade i ordning frukost till oss två.
 
En stor gammal galt satt det i fällan.

Norge

 I går morse...

Väckarklockan var ställd på 05.00. Som vanligt lika morgonpigga kom vi ur sängen 06.15.... Inte bra! Riktigt bråttom blev det! Fixa oss själva, ebba, hundar, frukost, matsäck och mycket mer. In i bilen med allt och de hundar som skulle med. Klockan 08.00 åkte vi hemifrån istället för 07.00 som tänkt. Men inget att göra åt. Men när vi sedan slog på GPSen så visade den att vi skulle vara framme kl.

Ett gott försök!

I går eftermiddag när jag satt hemma och tittade på all blötsnö så bestämde jag mig för attman måste göra ett försök på gryt rävarna. Det borde ju vara ganska bra chans att de ligger inne en dag som denna. Jag ringde Jonas, han skulle sluta vid 4. Inte så lång tid på oss, men bättre än inget. Dessvärre fick vi ingen barnvakt till Ebba, och Jonas var ändå trött efter jobbet.
 
Det blev jag och mr Jackson som drog iväg.

Blev 2-1 till grävlingarna...

I söndags packade jag in terrierna och stövaren i bilen och drog till väse för att hjälpa Barse med en besvärlig grävling.
Vilken normal människa som helst skulle ha stannat i soffan denna dag, för jävlar va kallt det blåste! Men är man grytidiot så är man...
Nästan framme lyckades jag ringa och väcka Barse som fortfarande låg och slöade i sängen :-). Meddelade att det var dags att plocka fram spadarna och dra igång.

Grythundsuppdrag i Exär

Mikael i Ekshärad ringde oss i fredags och ville ha med oss och våra grythundar på en gemensamhetsjakt på räv på lördagen.
Samling halv 8. Jonas fick dessvärre stanna hemma då vi inte fick någon barnvakt till Ebba. Så det blev jag, Jacko och Boss som drog iväg. Det tog ett bra tag innan vi kom ut, mycket dividerande om hur och vart hundarna skulle släppas. En räv hade nämligen observerats på väg till samlingen.

Vi kom så småningom ut, och både stövarna släpptes.