-
RSS Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Jakt med Schiller
Årets sista släpp
Säkerheten själv!
Lyckad förmiddag i Sutterhöjden
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?

Kategorier

Grytjakt
Jakt
Konstgrytet
Övrigt
Utställning
Valpar
Viltspår
drivs av

Kennel Russling's Blogg

Konstgrytet

Vem behöver åka till Turkiet nu?!

Hjälp vilken varm vecka det har varit!
Nästan 30 grader varenda dag! Både hundar och människor har mest legat i skuggan och slappat. Inte mycket man orkar göra nu.

Tjabo ligger och myser i skuggan
Tjabo ligger och myser i skuggan
Han är nästan lika duktig på att slappa som att jaga.
Han är nästan lika duktig på att slappa som att jaga.

Men lite värmeanpassade aktiviteter har vi ändå hittat på. Bad är ju perfekt! Och det positiva med värmen är ju att det verkligen har värmt upp vattnet i sjön nu, jätteskönt!

Då va det dags att springa i ringen igen...

Nu ärSelmaanmäld till SKKs utställning i Ransäter den 25e juli!

Järvsöstigens SelmaBilden ovan är några månader gammal, det har hänt en del sedan dess. Ska försöka knäppa någon ny framöver tänkte jag. Hon har utvecktlats väldigt bra de sista månaderna, både fysiskt och mentalt! 
Det är synd på dom där tänderna som saknas...!

Det är ändå roligt att få en bedömning på henne, hon är ju dessutom över 15 månader, så den kan hon tillgodogöra sig i ett eventuellt jaktchampionat längre fram.

Jackos bebisar är födda!

Inatt föddes äntligen valparna efter Jacko! 
4 stycken blev det. 2 tikar och 2 hanar. Både mor och alla valparna mår bra. De va stora och välmående, men som vanligt efter Jacko, väldigt lite färg på dom.
Dom finns i Nordereisa i Norge.


I brist på altan och gräsmatta i lägenheten får hundarna nöja sig med balkongen för att njuta av solen. Men ser ut att gå fint det också!

Jacko, Tjabo och Selma
Jacko, Tjabo och Selma
Grabbarna orkade pressa längst
Grabbarna orkade pressa längst

Camping och grytträning

I onsdags åkte jag, Ebba och hundarna hem till min farmor och farfar. Det blev en skogspromenad med Tjabo och Selma, sen lite fika. Efter det packade vi på alla grejer vi hade med oss i bilen på farfars släpkärra på gräsklipparen. Sedan bar det av mot sjön!
Vi lånade deras båt och rodde ut till en ö mitt i sjön. Vi skulle nämligen campa där till dagen därpå. Mycket spännande tyckte Ebba! Med oss hade vi Jacko och Märtha, dom andra två fick stanna hos farmor och farfar.

Grytprov i Norge

Förra söndagen (26/6) var jag till Norge och gjorde grytprov med Jacko och Boss. Barse och Gryta följde också med.

Det gick inte riktigt som planerat tyvärr....
Boss fick BARA ett 2:a pris, mestadels beroende på att han var för skarp (!) för att vara en förliggare. Dom tyckte att han gjorde alldeles för många oprovocerade attacker mot räven. Så tyvärr... Men det var ju i alla fall värt ett försök. Går ju inte att ända en hunds arbetssätt.

Rasspecial i Skara

Helgen den 27-29 maj var vi på rasspecial för Släthårig Foxterrier i Skara, rasklubben firade även 30 år!

Vi åkte ner redan på fredagen för att vara på plats. Skönt att slippa gå upp och åka så tidigt på lördagsmorgonen. Vi slöt upp med Bojje, Barse och Camilla i Kristinehamn. Och senare på plats i Skara med Marianne och Hasse, och Anki och Henrik.
Vi åkte ganska omedelbart iväg till Grythundklubbens konstgryt i Axvall för att träna lite inför söndagens grytprov.

Grytträning i Norge

I går morse åkte jag och ett gäng terrier på grytträning till Norge. Det var meningen från början att bara Boss och Jacko skulle med, men pga litet antal deltagare blev det plats för fler hundar. Därför fick även Quizla och Twix följa med!

Skillnaderna på grytet i Norge jämfört mot Sverige är: Vattengrav, samma placering på förträngningarna för både sprängare och förliggare och RÄV istället för grävling.

Grytträning och kaninungar

I söndags var vi iväg på säsongens första grytträning i Hällefors.
Twix och Quizla var det som skulle träna. Först ut va Quizla, hon har varit i konstgrytet en gång tidigare, det var i höstas när hon var 7 månader. Vi hade ingen aning om hur mycket hon skulle komma ihåg. Men hon kom i
håg ALLT och mer där till!
Hon blev helt tokig när hon kom ner till grytet och ville bara in.
Så när det blev våran tur släppte jag bara ner henne, och hon for in direkt!